re/code

Vox Media обяви, че ще придобие Revere Digital, компaнията чиято собственост е технологияният и бизнес сайт Re/code, но условията по сделката не бяха разкрити. „Искаме да ви уверим, че тази комбинация е предназначена да укрепи и обогати Re/code, както и че ще продължим да публикуваме под същото име и ръководство с редакторска независимост“, съобщиха основателите на сайта Уолт Мосбърг и Кара Суишър.

От Re/code също така съобщиха, че от време на време ще работят съвместно с The Verge, който също е собственост на Vox Media. Re/code ще продължи да насочва своя фокус върху бизнес страната на технологиите. „Внедряването на Recode във Vox Media означава, че The Verge може да остане фокусиран да бъде най-добрият мейнстрийм технологичен и лайфстайл сайт, а Recode ще може да се задълбочи върху това как парите и бизнесът на технологиите работят. Recode ще запази сайта и брандинга си, но във времето ще намираме възможно най-много начини да работим заедно“, написа днес главният редактор на The Verge Нилай Пател.

Re/code ще продължи да провежда своите Code конференции, на които журналисти интервюират един от най-известните изпълнителни директори в технологичната индустрия.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS