Снимка: Volkswagen

След като по-рано тази година Volkswagen представиха нова концептуална версия на един от най-известните си автомобили Microbus, вчера компанията обяви с прессъобщение, че смята да превърне тази концепция в реалност под формата на изцяло електрически ван.

Microbus бе този автомобил, който немският гигант продава между 1960 и 1980 година, така обичан от хипи културата в САЩ през този период. На Detroit Auto Show Volkswagen показаха I.D. Buzz — нова концептуална версия на Microbus, изглеждаща по интересен и модерен начин. Тогава не се говореше, че има възможност тази идея все пак да види бял свят, но ето че днес имаме официално потвърждение. Някъде през 2022 година най-късно Volkswagen смятат да пуснат I.D. Buzz на пазара.

Както казахме, това ще е изцяло електрически вариант на въпросния олдскуул Microbus и естествено ще се възползва от технологиите за автономност, които биват разработвани от VW под логото I.D.

За тези, които се чувстват носталгично, германците ще предложат и товарен вариант на I.D. Buzz, точно както се е предлагал едно време и Microbus (освен стандартния ван с повече седалки).