Как изглежда най-новата концепция за луксозен автомобил от Mercedes? Вижте снимките по-долу и ще разберете. Vision Mercedes-Maybach 6 ще бъде представен този уикенд на авто шоуто Pebble Beach Concours d’Elegance. Както знаете, Mercedes и Maybach са собственост на концерна Daimler и всъщност Maybach се явяват нещо като висок клас луксозни автомобили от германския производител.

Последното ясно се вижда в новата концепция, която представлява елегантен електрически автомобил с дължина цели 5,64 метра, мощност на двигателя от 738 конски сили и пробег с напълно заредена батерия от около 320 километра. Вратите са заимствани от класическия 1954 Mercedes 300 SL, а с дизайна на самата кола Mercedes се стремят към вида на по-старите автомобили от миналия век. В прессъобщение Гордън Вагенер, ръководител проекти за Daimler AG спомена:

“Със своята интелигентна привлекателност и техно-вид, [колата] перфектно въплъщава нашата философия за дизайн на чувствена чистота и преследването ни на аеродинамична ефективност.”

Интериорът също има с какво да изненада – таблото има елементи от бряст, а седалките са с футуристичен вид, но пък отново придържащи се към класиката. Возилото е пълно с различни дисплеи, докато важната информация се извежда на самото предно стъкло за повече удобство.

Както споменахме, Vision Mercedes-Maybach 6 е изцяло на концептуално ниво и не е ясно кога (и дали) ще види бял свят. За това порадвайте се на това чудо на техниката поне в снимки:

vision-mercedes-maybach-6-concept-2

vision-mercedes-maybach-6-concept-3

vision-mercedes-maybach-6-concept-4

vision-mercedes-maybach-6-concept-5

vision-mercedes-maybach-6-concept-6