vivaldi-browser-logo

Интернет потребителите могат да се радват, защото бе представен Vivaldi. Това е нов уеб браузър, който има сериозното намерение да бъде конкурент на лидерите Google Chrome и Mozilla Firefox. В момента има достъпна пробна версия, която представя част от функциите и възможностите, но тя е напълно стабилна за ежедневна работа.

ВИЖ ОЩЕ: ONSIGHT Е СЪВМЕСТНА РАЗРАБОТКА НА MICROSOFT И NASA

Vivaldi е разработка на бившия изпълнителен директор на Opera Software, който иска да предложи едно добро решение за бърз и удобен уеб браузър. Продуктът има редица удобства, които са част от ядрото му. Комфортно е да се работи с функцията за бързи команди (достъпна чрез клавишна комбинация CTRL + Q), която извиква прозорче с бързи настройки и възможности. Менюто ключова функции като отваряне на нов прозорец, записване в отметките и други. Навигацията е възможна и чрез клавиатурата, което прави достъпа много бърз.

Друго предимство е групирането на отворени табове в един – за да ги извикате, можете да използвате клавишна комбинация. В лявата част на браузъра се намират и допълнителните менюта (подобно на Opera), които дават достъп до други функции. Все още Vivaldi не работи много бързо, някои от функциите липсват, но си заслужава да се пробва. Можете да го свалите за вашата операционна система от официалния сайт.

vivaldi-smartnews1