VIVACOM започва предварително записване на сайта си за най-мощния компактен смартфон на пазара – Xperia Z1 Compact на Sony. Потребителите могат да се регистрират за получаване на ексклузивен информационен бюлетин за хитовото устройство и в случай, че го закупят от магазин на мобилния оператор, ще получат като подарък преносимо USB захранване Sony CP-ELSAB. VIVACOM ще е единственият телеком в България, който ще предлага мини версията на Xperia Z1 в модерния цвят лайм.

Xperia Z1 Compact е първата в света мини версия на смартфон от висок клас, която запазва мощните технически параметри на флагмана, но ги събира в компактен и елегантен дизайн. Устройството разполага с четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 800 с тактова честота 2.2GHz, осигуряващ безпроблемна работа. Апаратът работи дори при висока запрашеност на въздуха и под вода, благодарение на прахо- и водоустойчивия си корпус, отличен със сертификат IP55/58. За да обезпечи високата си производителност максимално дълго време без зареждане, Xperia Z1 Compact притежава функцията STAMINA Mode, която автоматично изключва ненужните процеси, когато дисплеят не е активен.

Сред впечатляващите характеристики на смартфона е 4.3-инчовият HD Triluminos дисплей, оборудван с най-новата Sony BRAVIA технология, оптимизирана за мобилни устройства. Тя позволява прецизно пресъздаване на цветовете във всичките им оттенъци, осигурявайки перфектно качество на картината. 20.7-мегапикселовата камера с оптична стабилизация на Xperia Z1 Compact притежава отличения с награди G обектив и най-добрите технологии от дигиталните камери на Sony. Пакетът от вградени в камерата иновативни фотографски приложения, сред които е и Social live, позволяваща излъчването и коментирането на видео в реално време във Facebook, е уникално конкурентно предимство на модела.

Устройството ще дебютира в търговската мрежа на VIVACOM от следващата седмица на цена от 26.90лв. с тарифен план MaxiCall XXL или в брой за 599.90лв.