Uber

Uber вече официално започна работа в България. За момента компанията ще предлага нискотарифната услугата UberX в София. Aвтомобилите, които ще работят съвместно с Uber, са на частни лица, които са решили да се запишат като шофьори. От компанията са потвърдили пред “Капитал”, че именно те стоят зад кампанията в социалната мрежа Facebook и интернет страница Kola v grada, която набираше шофьори през последните две седмици и предлагаше заплащане от 12 лева на час.

ВИЖ ОЩЕ: ПАЗАРЪТ НА ТАБЛЕТИ С ОГРОМЕН РАСТЕЖ

Потребителите, които искат да се възползват от услугите на Uber, трябва да си изтеглят мобилното приложение, което е налично за iOS, Android и Windows Phone. От тях ще се поиска да си направят регистрация с име, фамилия, номер на мобилния телефон и валидна кредитна/дебитна карта. Трябва GPS-a на телефона ви да бъде включен, за да работи самото приложение. При заявка за кола, ще бъде намерена най-близката до вас, като вие ще имате възможност да видите какъв модел е тя, данните на шофьора (имена и снимка), както и оценката от предишните клиенти, които е обслужвал. Заплащането е автоматично, като парите се теглят от вашата кредитна или дебитна карта.

Цените на Uber ще са изключително конкурентни – за повикване ще се таксуват 70 ст., за един километър 40 ст., а за минута престой 20 ст., което е два пъти по-евтино от сегашните предложения на такситата в България. Минималната сума за превоз, както и за отказ от таксито е 3 лв. Все още няма информация колко шофьори ще работят за Uber, но трябва да имаме предвид, че компанията сега стартитра в България, затова техният брой най-вероятно ще е по-ограничен.

Uber предлага специална промоция за първите три месеца от ползване на услугата. Всички новорегистрирани потребители имат право на две безплатни пътувания в рамките на 30 лева всяко, като офертата важи до 20 февруари. За да активират промоцията, в изтегленото приложение се въвежда промо кода UBERXSOFIA, пише “Капитал”.