uber

„Ние ще продължим да оперираме в Германия и ще обжалваме скорошното решение на съда във Франкфурт по жалбата на Taxi Deutschland. Не можете да поставяте прегради пред прогреса.“ – това заяви неотдавна говорителят на американския стартъп за автомобилни услуги Uber пред BBC.

Припомняме, че съвсем наскоро компанията, която оперира в десетки страни по света, беше осъдена във Франкфурт да прекрати дейността си – решение, което важи за цяла Германия. Причината: Uber, която предлага мобилна услуга за поръчване на автомобили, управлявани от фриленс шофьори, вече ядоса таксиметровите фирми в десетки страни по света. Затова и тя търпи атаки по съдебен път или по други начини в много от държавите, където осъществява дейността си.

Точно такъв е и случаят в Германия, където една от големите транспортни компании – Taxi Deutschland – подаде съдебен иск срещу американския стартъп. По всичко личи обаче, че Uber не смята да се оттегля от перспективния немски пазар и ще продължава да се бори в съда. Припомняме, че неотдавна компанията затвори поредния кръг рисково финансиране, който я оцени на 17 милиарда щатски долара. Uber има планове за навлизане и в България, като в момента е в процес на търсене на мениджъри.