microsoft-bing-maps-getty-images

Вече се знае, че Microsoft желае да се фокусира върху определени свои услуги, така че да може да предостави на потребителите най-доброто. Това е и причината, поради която компанията продава на Uber свой център за данни, камери и интелектуална собственост. Освен това, около 100 инженери на Microsoft вече ще работят за “такситата”. Софтуерният гигант вече няма да разработва карти; вместо това, Uber пък смята да работи върху свои.

Това са последните данни, които Microsoft споделя в официално прессъобщение към Recode. Освен всичко останало, Uber изглежда наддават за HERE Maps на Nokia, а също привлякоха успешно Брайън МакКлендън, изпълнителен директор на Google, отговарящ за Google Maps.

До сега Uber разчитаха до голяма степен на Google за предоставяне на информация за пътищата – карти, трафик и т.н. Интернет гигантът също е и инвеститор на Uber чрез Google Ventures, но това изглежда ще се промени. Частните таксита ще се явят пряка конкуренция на Google и нещата няма да останат такива, каквито са. Това е сигурно. Остава да чакаме, за да разберем какво ще стане.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS