Twitter-Versus-Google

Twitter сключи сделка с Google, чрез която постовете в социалната мрежа ще могат да се намират по-лесно онлайн. През първата половина на тази година туитове ще се показват в резултатите от търсачката на Google, веднага след като те са публикувани. Това ще става благодарение на споразумението между двете компании, което дава възможност на софтуерния гигант да има достъп до потока от данни, генериран от милионите потребители в микроблогинг услугата. Преди това Google трябваше да търси за информация в сайта, а сега тя ще се показва автоматично.

Виж още: Бъг в WhatsApp разкрива лични снимки на непознати

Тази сделка показва прогреса, към който Дик Костоло се стреми, а именно повече постове да бъдат видяни от още хора, които все още не са се регистрирали в Twitter, както и генериране на повече приходи от реклама, благодарение на по-голямата аудитория. Twitter предоставя данни и на улугата на Micorosft Bing, както и на Yahoo с цел привличане на повече потребители към сайта.

Екипите на Twitter и Google вече са започнали работа по споразумението, пише Bloomberg, цитирайки източници, които желаят да останат анонимни. Двете компании имаха подобна сделка от 2009 до 2011 г., но предшественикът на Костоло беше против подновяването й, за да може да се запази по-голям контрол върху съдържанието на Twitter.