android-photo-update-lede

Twitter пусна нов ъпдейт, който позволява на потребителите да редактират снимки, направени през приложението. Новата функция е сравнително базова – изображенията могат да се оразмеряват, изрязват или завъртат, но дава по-голям контрол над снимките, които се  споделят.

Промените не спират до тук. Приложението вече позволява да тагвате ваши приятели във снимките, по подобие на Facebook и Instagram. Друго нововъведение са препоръчаните потребители и туийтове. Когато сте прочели всички ново и изберете обновяване Twitter ще покаже популярните туийтове, както и предложения с хора, които да последвате. Трябва да уточним, че тези промени се отнасят само за Android приложението, като се очаква скоро да се появят и във версията за iOS.

Напоследък Twitter променят дизайна и функционалността на приложенията си доста често, но голяма част от тях са доста негативно възприети. Четейки потребителските коментари в Google Play и Apple App Store, става ясно че новата посока не се харесва и все повече потребители се насочват към алтернативни, дори и те да са платени.