prineville-servers-1000

Тази сутрин популярната микроблогинг платформа Twitter стартира своята нова търсачка, която дава възможност да търсите всички изпратени съобщения. Достъпът до целия архив на Twitter вече е възможен с този ход от страна на разработчиците. До този момент беше възможно претърстването на Twitter в миналото чрез външни услуги. Те все още са полезни, защото позволяват намирането на съобщения, които са вече изтрити.

ВИЖ ОЩЕ: АНАБОЛНИ БАТЕРИИ – ХАПЧЕТА ЗА ВАШИЯ СМАРТФОН

Новата търсачка на Twitter допълва възможността на платформата, защото дава бърз достъп до информация, която не постъпва само в сегашно време. Търсенето в миналото може да е много не само за журналисти, потребители с разширени интереси, но и изследователи и учени. За момента новата търсачка е ограничена по своите възможности и позволява само търсене по ключови думи, но от Twitter обявиха, че планират да разширят възможностите ѝ.

Първата демонстрация се случи при събиране на служителите на компанията в централата в Сан Франциско. Новата търсачка бе използвана, за да се достигне до първите мигове на Twitter. Съобщението всъщност не е трудно за намираме, защото бе доста цитирано в различни интернет медии и специализирани текстове.

Напомяме, че търсенето в реално време се осъществява благодарение на мрежите от сървъри. Те съхраняват съобщенията в оперативната и временната памет, а не на твъди дискове. По този начин достъпът до информация е много по-бърз.

 

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ТОВА ЕКСТРЕМНО ВИДЕО