Да имаш стилен, мощен и здрав продукт под ръка невинаги е най-лесното нещо. Каквото и да търсим, винаги един от тези елемнти ще липсва, което разваля усещането от това да притежаваш идеалната технологична джаджа. Трудно е да се каже, че такива устройства наистина съществуват, но няма как и да отречем, че има такива, които са много близки до идеалните. Разбира се, мнението на всеки по този въпрос е различно и докато за едни такова нещо не съществува, то за други то определено е факт.

Ние, от Smart News, приемаме всичко малко по-различно. Както знаете, нашият поглед над нещата винаги е бил различен и обективен. Затова искахме да ви покажем как би се справил един от най-добрите продукти на Toshiba в някои ситуации и да разберем дали той е близък до идеалния продукт. За целта взехме един чисто нов Toshiba Satellite Z30 и го потопихме в дебрите на така наречените краш тестове. Казано по друг начин, опитахме се да го счупим.

Сега, според Toshiba, този ултрабук и устойчив на изпускане и намокряне. Устройството е преминало редица тестове и ако го изпуснете от височина до 76см или го залеете с до 30мл вода, той трябва да оцелее. Това са официалните данни, които са дадени от производителя и от специалистите, които са го тествали. Все пак, ако не оцелее, уникалната No Matter What гаранция на Toshiba може да покрие някои щети. Благодарение на нея вие имате шанс да избегнете непредвидени разходи за покриване на щети от случайни повреди, взломна кражба или загуба на информация за всички закупени лаптопи на компанията.

За да сме малко по-ралични от останалите, ние решихме да подложим Satellite Z30 на серия от напълно реалистични тестове в ситуации, в които може да попадне всеки един от нас. В тази връзка преценихме, че заливането с вода, подлагането под натиск и изпускането са възможно най-реалистичните тестове, които може да направим. За два от тях вече споменахме, че Satellite Z30 трябва да оцелее, но дали ще се
справи и при третия оставаше да разберем.

Устойчив?!?! Ние също ще го подложим на тест!

Както и предполагате, това не беше всичко. За да излезем малко от границите на нормалните житейски ситуации решихме да подложим Satellite Z30 на още един тест. Той се състоеше в три основни компонента – джип Mercedes Benz G класа, паваж и Ивайло Захариев. Както знаете, Ивайло играе главната роля в хитовия български екшън сериал „Под прикритие“, а Mercedes си е Mercedes. Изправен пред звяр с 300 конски сили под капака и тегло от около 2 тона, шансовете на японското предложение вече не бяха толкова големи.

Какво се случи след нашите тестове, оцеля ли красивият и компактен ултрабук на Toshiba и каква роля взе Ивайло Захариев в това видео може да разберете само, ако го изгледате цялото. Гарантираме ви, че ще ви е много интересно да разберете развръзката.