Дизайн и външен вид

 

 

Дотук обсъдихме вътрешността на лаптопа, но мисля, че е време да кажем и няколко думи за външния вид. Определено това е първото нещо, което ни хваща погледа. От личен опит мога да кажа, че голяма част от потребителите прескачат определен модел точно заради визията.

Винаги съм казвал, че от Toshiba много наблягат на дизайна на устройствата си. Тук също си личи, че не са направили поредния лаптоп за масова употреба, а е вложена и мисъл. При R50 серията дизайнът е абсолютно изчистен, без излишни елементи, които да ни товарят допълнително. Аз лично предпочитам такъв дизайн, защото го свързвам с работа, а не удоволствие. При изработката е използвана пластмаса, но определено не от евтината. Както при всички бизнес модели на компанията, така и при този, пантите са достатъчно подсилени, за да издържат голямо натоварване. Това, което ми направи впечатление е, че покритието на Satellite Pro R50-B почти не позволява отпечатъци и може би ще зарадва тези от вас, които не понасят по устройството им да има пръсти.

Тъй като говорим за мобилно устройство и то такова, което да ни е удобно навсякъде, ще спомена, че R50 тежи около 2 кг., което го прави много удобен при пренасяне на по-дълги разстояния. Работата с него е много приятна, определено ми беше удобна клавиатурата, даже реших, че ревюто ще го пиша на него, а не на настолния ми компютър и определено не срещнах затруднения при писането.

Свързаност

 

Ще кажа и няколко думи за свързаността, защото смятам, че това вълнува много от вас. Първо, ще спомена нещо, което ми направи впечатление. Satellite Pro R50-B разполага с 3xUSB порта. Чудесното тук е, че два от тях са 3.0, а 1x 2.0. Не мисля, че съм срещал при много модели 3.0 да са повече, отколкото вече остарялата технология 2.0. Имаме също налични четец за карти, web камера, стерео жак, RJ-45, HDMI, VGA, DC вход. Тук също смятам, че имаме всичко за бизнеса.

Гаранция

 

Винаги ми е правило впечатление, че от Toshiba имат много агресивни практики относно гаранцията на техните продукти. Тук имаме налична Reliability Guarantee. Тя покрива безплатен ремонт на продукта и все по-рядко срещаното „връщане на пари“. Определено Toshiba са много уверени в своите продукти, а и от личен опит мога да ви кажа, че действително гаранциите им покриват почти всичко.

Какво представлява така наречената „Гаранция за надеждност“ от Toshiba, специално създадена за бизнес модели? Купувате си модел лаптоп, отговарящ на гаранцията. Описаният в това ревю е точно такъв. Да приемем, че лаптопът ви се повреди в рамките на една година след покупката, той ще бъде ремонтиран безплатно от Toshiba и не само това, но от компанията ще ви върнат парите обратно в размер на 100% от заплатената от вас сума за покупка на лаптопа.

Цена

 

Ето какво може да получите срещу по-малко от 1000 лв. , а в следващите ревюта ще си поговорим за всички останали екстри, които бизнес лаптопите на Toshiba мога да ви предложат.

[cquote]И не забравяйте – ако се развали, получавате парите си обратно![/cquote]

Определено този модел си струва парите. Цената от около и под 1000 лв. го прави примамлив, а в комбинация с  качеството и издръжливостта, която ни дава, той е перфектният избор и бюджетно решение.

Тук можете да научите повече за гаранцията Reliability Guarantee: http://www.toshiba.bg/innovation/bg/generic/reliability

Тук можете да се запознаете с наличните предложения от серията Satellite Pro R50-B:

http://www.toshiba.bg/laptops/satellite-pro/satellite-pro-r50-b/

Вижте какво предлага серията в по-малко от 2 минути:

 

Характеристики SATELLITE PRO R50-B-11C
Процесор 1.70 GHz Intel® Core™ i3-4005U 3 MB cache
Операционна система Windows® 7 Professional 64-bit (pre-installed) и Windows 8.1 Pro 64-bit (на DVD)
Системна памет RAM 4,096 (1x) MB / max 16,384 MB / DDR3L RAM (1,600 MHz)
Твърд диск 500 GB; 7,200 об./мин.
Дисплей 15.6” / 1,366 x 768 pix / 16 : 9 / Toshiba HD non-reflective High Brightness
Видеокарта Intel® HD Graphics 4400
Интерфейси 1 × DC вход
1 × външен монитор
1 × RJ-45
1 × USB 2.0
1 × HDMI изход, поддържащ формат на сигнала 1080p
1 × външно комбинирано гнездо за слушалки (стерео) / микрофон
2 × USB 3.0
1 × Multi-Card Reader поддръжка
SD™ Card up to 2 GB
miniSD™/microSD™ Card with adapter up to 2 GB
SDHC™ Card/microSDHC™ Card with adapter up to 32 GB
SDXC™ Card/microSDXC™ Card with adapter up to 128 GB
MultiMedia Card™ up to 2 GB
1 × HD Web камера с вграден микрофон
Безжична комуникация Bluetooth® 4.0 + LE, Intel® Wireless Display , Wi-Fi 802.11ac, a/b/g/n
Характеристики на защитата административна парола
незадължителна парола за твърдия диск
потребителска парола
слот за кабелна ключалка „Кенсингтън“
Батерия  lithium-ion, 4 cell до 7 часа и 25 мин време за работа
Софтуер, включен в комплекта DTS® Sound
McAfee® Internet Security (включва безплатен абонамент за 30 дни)
Microsoft® Office 2013 (1 месец за пробен период за нови клиенти на Microsoft® Office 365)
TOSHIBA Eco Utility™
TOSHIBA PC Health Monitor
Гаранция 1 година гаранция (в зависимост от региона)
Цена ~1000лв