Представеният през юли Toshiba P30W може да се опише точно с една дума – удобен. Все пак е устройство в класа 2 в 1 и от Toshiba са се постарали много в изработката му.

ВИЖ ОЩЕ: Ревю на Samsung Galaxy Note 4

Toshiba Satellite Click 2 Pro P30W има алуминиево покритие, което е приятно полирано. Дисплеят е с Gorilla Glass покритие и, както знаем, то ще ни помогне да избегнем по-леките одрасквания. Около дисплея има сравнително дебели черни ленти, които го очертават и придават така приятния му вид. Откъдето и да се погледне, Satellite Click 2 Pro е много стилен и определено с изпипан външен вид.

Дизайнът е внимателно обмислен – двете части си прилягат добре и първоначално може и да не забележите възможността за сваляне на дисплея. Щипките са доста силни и при първото махане лично аз си помислих, че съм ги счупил, съдейки по доста силния звук, който чух. При работа на бюро не забелязах нищо различно от един обикновен лаптоп, но когато вземете Satellite Click 2,[lquote]Дисплеят и производителността са добри[/lquote] за да пишете примерно в легнало положение, дисплеят като че ли натежава малко и на моменти се клати доста неприятно.

Дисплеят е 13.3 инча и, разбира се, е IPS. Резолюцията е Full HD, която смятам, че за тези инчове е напълно достатъчна. Имах възможност да хвана от последните слънчеви дни и реших, както е модерно, да попиша в парка и смея да твърдя, че дори и при пряка слънчева светлина цветовете са ярки и наситени. Когато използвате Satellite Click 2 само като таблет качеството като че ли леко пада, но въпреки това не е болка за умиране и, честно казано, само най-запалените техно маниаци биха направили разлика.

Споменахме, че може да се ползва и само като таблет. Това ни дава очаквания, че ще има най-различни възможности за свързване, но за съжаление има единствено основните, които сме свикнали да виждаме в лаптопите. Няма възможност за мобилен интернет, няма наличие на NFC и GPS… но пък имате Bluetooth, че даже е и 4.0. Имаме два USB 3.0 порта, HDMI вход, четец за карти и, разбира се, жак за слушалки и микрофон. Ако пък ползвате само таблета, също ще имате няколко налични порта –  USB 2.0, micro HDMI и жак за слушалки.

Говорителите, както може би сте забелязали от снимките, са на марката Harman / Kardon и са позиционирани на гърба на дисплея. Не бих казал, че съм очарован от тях. Звукът ми идваше прекалено далечен и леко метален. Въпреки това мисля, че биха свършили работа в някои моменти.

Ето и малко суха информация за това какво имаме във вътрешността на дисплея:

 

  • Intel® Core i5-4210U процесор с Intel® TurboBoost Technology 2.0
  • 13.3-инчов Toshiba TruBrite Full HD TFT High Brightness IPS дисплей
  • 500 GB твърд диск
  • 128 GB SSD
  • 8GB DDR3L RAM (1,600 MHz)
  • Intel® HD Graphics 4400

 

Бих казал, че Toshiba P30W се справя доста добре, когато седнете да работите на него. Не съм го насилвал много, единствено обработих няколко снимки и нямам никакви забележки. Работи сравнително безшумно и бързо.

Може би много от вас ги интересува животът на батерията. По официални данни на Toshiba тя може да издържи около 7 часа. Аз не съм я тествал точно колко ще издържи, но бих гарантирал поне 5 часа при средно натоварен режим. Все пак имаме доста стабилен хардуер. С толкова голям екран мисля, че това е приемливо, но не бих отказал още малко.[rquote]Може да ви се стори малко тежък[/rquote]

Теглото също не е чак толкова, като се има предвид, че е използван алуминий за изработката. Тежи малко над 2 килограма, което е добре, но заради самия факт, че всичко е на гърба на дисплея, в един момент започва да става странно. Обикновено тежката част е под клавиатурата, но тук е обратното. Ако си вземете бройката с допълнителна батерия и памет в панела на клавиатурата, трябва да знаете, че тогава теглото се покачва още повече.

Лично аз много харесвам подобен вид устройства. Позволяват доста голяма гъвкавост при работа, удобни са и са лесни за пренасяне. Сега, инчовете са малко, но зависи за какво точно ще го използвате. Клавиатурата изисква известно свикване, но за тези размери няма как да бъде по-голяма.

Наистина Toshiba Satellite Click 2 Pro е впечатляваща машина и би била изключително полезна на пътуващите сред вас. Предимството на това устройство пред другите в класа си е наличието на една идея повече портове за свързаност. Вероятно няма да го ползвам като личен компютър, защото не е точно в моя стил, а и няма да ми е чак толкова полезен. Това устройство е предвидено за хора в движение, които имат нужда от нещо по-мощно, лесно преносимо, колкото може да се каже, защото все пак е тежък, и най-вече функционално. Тук идеята не е да си цъкате игрички, а да работите, правите презентации, обработите някой друг по-тежък файл, след това го слагате в куфарчето и изчезвате.

 

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВОТО НИ ВИДЕО