Encore

Toshiba Europe GmbH представи в София своя нов 8-инчов таблет Encore, който носи пълноценно Windows 8.1 изживяване за работа и забавление. Данко Иванов, мениджър Toshiba Europe „Цифрови продукти и услуги” за България разкри детайли от богатата функционалност на  Encore, който ще бъде наличен на българския пазар в началото на месец декември.

 „С вградените функции и апликации, както за продуктивност, така и за забавление, този ултрамобилен таблет е перфектен за потребителите, които искат да се придвижват безпроблемно между работа, игра и споделяне само с едно устройство. С Encore потребителите могат да очакват цялостно компютърно преживяване в 8-инчов таблет“

, коментира Данко Иванов.

Оптимизиран за работа в портретен режим и оборудван с най-важните офис приложения

С отличителен стил и устойчив, ергономичен дизайн, таблетът  Encore е оптимизиран за употреба в портретен режим и е лесен за управление с една ръка. Всички говорители, микрофони и камери са поставени извън зоната, в която таблета се хваща най-често, като по този начин потребителите могат удобно да докосват мултитъч екрана.

Encore разполага с пълната версия на Microsoft Office Home & Student 2013 и може да бъде използван като продължение на основния компютър. Toshiba Encore осигурява бързо и плавно представяне благодарение на архитектурата Intel® Atom™, а наличните 7GB безплатна SkyDrive памет улесняват съхранението на файлове в облака за бърз достъп и синхронизация с други Windows устройства.

По думите на Данко Иванов:

“Границата между употребата на техника за бизнес и потребителски цели става все по-малка, затова допълващите устройства трябва да предлагат множество възможности, които да удовлетворяват и двете нужди“.

Винаги на разположение и винаги актуален със серия от приложения и функции за забавление навсякъде

InstantGo технологията събужда Encore светкавично от стендбай режим и дори когато таблетът спи, режимът поддържа връзка с мрежата и се синхронизира автоматично, така че цялото съдържание се обновява и актуализира.

Microsoft Xbox е предварително инсталирана апликация, характеризираща се с услугата за безплатен стрийминг на музика за 90-дневен неограничен достъп до  30 милиона песни, както и селекция от безплатни Xbox игри. Потребителите дори могат да споделят своето любимо съдържание между екраните чрез трансформиране на таблета във втори дисплей за Xbox 360 или Xbox One, използвайки Xbox SmartGlass. Сърфирането в интернет на цял екран също е много по-бързо, благодарение на новия Internet Explorer 11. Той е оптимизиран за таблети и създаден за допир, което улеснява зареждането на уеб страници и видео стрийминга на 20,32-сантиметровия (8”) дисплей.

Оптимизиран за Skype, Toshiba Encore идва също и с подобрени функции на камерата и двоен микрофон с beam-forming технология за фокус върху звука и намаляване на шума за по-добро качество по време на разговори. 8.0-мегапикселовата задна камера и 2.0-мегапикселовата предна камера са създадени така, че потребителите да могат да провеждат ясни видео разговори в движение или просто да насочат и заснемат перфектния момент като  снимка или видео. Опциите за свързване включват micro-USB за трансфер на данни, micro-HDMI® за свързване с по-големи екрани вкъщи или по време на среща и micro-SD слот, който също може да бъде използван за увеличаване на мястото за съхранение или за споделяне на съдържание с други устройства.