За тези от вас, които обичат да пътуват и да показват къде и какво правят, следващите 5 приложения ще са от полза. Използвайки смартфона си, можете да направите пътуването по – лесно и интересно.

  1. Night Camera е камера приложение, което позволява да се правят снимки при липса на достатъчно светлина. Ако сте на някой конгрес или съвещание или просто искате да снимате красива нощна гледка, Night Camera ще ви улесни. Приложението използва акселерометъра на iPhone, за да стабилизира камерата при наличие на недостатъчно светлина. Резултатът е снимка с добро качество без светкавица.
  2. Viber е приложение за iPhone, Android, Windows Phone и Blackberry, с което можете да пращате безплатни съобщения и да провеждате безплатни разговори с други телефони, които поддържат същото приложение. Viber е напълно безплатна апликация, която може да ви свърже с другия край на света, като разговорите са по – ясни и изчистени, отколкото при обикновен телефонен разговор. Компанията гарантира HD качество на разговорите.
  3. Pano е приложение, което ви позволява да правите панорамни снимки. Фактът, че можете да направите многобройни снимки и след това да ги „залепите” без някакъв сложен софтуер, на пръв поглед изглежда невероятен, но Pano изненадва също така и с качеството на панорамите. Ако комбинирате Pano с Night Camera ще заснемете изключителни панорами.
  4. Instagram е социална мрежа за споделяне на снимки, която е достъпна за потребителите на iPhone и Android. С приложението може да правите снимки, да прилагате филтри и след това да ги споделяте в други социални мрежи като Facebook и Twitter.
  5. Ако вече сте пристигнали в хотела и имате нужда от кафе или да посетите някой музей, къде ще отидете? Тук на помощ идва AroundMe, така че може да намерите кафенета, барове, театри, банки и други места за отдих и култура около вас, без да се налага да търсите усилено или да разпитвате.