the-witch

Откога не сте гледали сериозен хорър филм? Под сериозен имам предвид такъв, който наистина да ви уплаши? И тук не говорим за модерните глупости, чиято единствена цел е да ви стреснат, за да подскочите от стола. Истинските хорър филми от едно време плашеха с психологическото си влияние. Те оставаха с вас задълго и не ви даваха да заспите по цели нощи. Филми като „Психо“ (Psycho) на Хичкок, „Сиянието“ (The Shining) на Стенли Кубрик и която и да е класика от Джон Карпентър. Е, скоро ще се насладите на филм от този калибър. Скоро.

Неизвестният за никого млад режисьор Робърт Егърс хвърли всички в шок още с първия си филм. Премиерата на „The Witch“ беше на фестивала „Сънданс“ (Sundance) тази година, където продукцията спечели и първата си награда за най-добър режисьор. Чудесните отзиви от критици, които са гледали прожекцията на фестивала, са накарали студиото A24 Films да купи „The Witch“,а разпространението по кината ще се случи през 2016 г.

Както можете да се досетите от името, в „The Witch“ ще видите историята на едно семейство, което се опитва да живее на ръба на гора, в която се спотайва ужасяваща вещица. Филмът е с рейтинг „R“, което означава, че е забранен за лица под 17-годишна възраст (освен в компанията на възрастен придружител). Изглежда репутацията на Робърт Егърс още с първата му лента му е спечелила доверието на различни студия и продуценти, тъй като в момента се говори, че той ще застане на режисьорския стол за неименуван все още римейк на класиката от 1922 г. „Носферату“ (Nosferatu) – първата адаптация на романа за граф Дракула.

Тази година беше успешна за indie хорър продукциите и, както изглежда, 2016 няма да е по-различна. Очакваме повече информация, за да разберем все пак ще гледаме ли „The Witch“ и в България.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS