филм The Sandman
Снимка: Joseph Gordon-Levitt / Imgur / Reddit

Не знам колко от вас са запознати с комикс поредицата „The Sandman“ от автора Нийл Геймън (който по-скоро ще познавате от книгите, които е писал, а не от комиксите), но това е една от много популярните поредици на DC Comics. Е, след безброй спекулации относно това дали филм ще има или не, най-накрая можем да сме по-скоро уверени, че ще видим историята на големия екран.

ВИЖ ОЩЕ: ПРЕДСТОИ ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ФИЛМА „ПЪРВИЧЕН КОД“

Новините идват директно от източника и човек, който движи нещата около проекта. Преди два дни в Reddit се появи Джоузеф Гордън-Левит („На гости на третата планета“, „Генезис“, „Черният рицар: Възраждане“) и направи AMA (Ask me Anything) сесия, в която потвърди, че проектът върви напред и ще се случи. Защо споменавам името на Гордън-Левит? Ами, много просто – той е продуцент и евентуален режисьор на лентата (освен че и иска да участва в този филм). Това, което споменава в Reddit е, че той, заедно с Дейвид Гойър („Човек от стомана“, трилогията „Черният рицар“) и Джак Торн („The Fades“ на BBC), работят по сценария.

В работата по филм за „The Sandman“ е включен и самият автор на комикса Нийл Гейман, който, така да се каже, супервизира сценария. По думите на Гойър, „Различното от нашата работа и предишните опити за екранизация е, че Нийл Гейман, заедно с нас, е една жизнено важна част от екипа. Имаме сценарий, от който Warner [Bros.] са много доволни и продължаваме напред. Да чукнем на дърво.“

Да, точно така. Warner Bros. ще е компанията, която ще финансира и разпространява този филм, така че очакваме нещо голямо. Интересното тук е, че компанията не е споменала „The Sandman“ като част от бъдещите си филми за идните няколко години. Това може да значи или че филмът още не е сигурен, или че просто няма да го видим съвсем скоро. Е, ясно е, че щом не е обявен никъде, явно не е абсолютно сигурен, но очевидно екипът работи усърдно, за да се случи това.

Джоузеф Гордън-Левит е един млад и обещаващ актьор, който блесна още с играта си в комедийния сериал „На гости на третата планета“ и от тогава насам само ни радва с присъствието си на големия (и малкия) екран. Ще следим случващото се около него и този явно така желан проект с ентусиазъм.