tesla supercharger

Още от миналата година знаем, че Tesla Motors ще представят нов модел електрическа кола скоро и че неината идея ще бъде малко по-различна от тази на Model S и предстоящия Model X. В разговор с инвеститори на компанията, Илон Мъск официално сподели данни за предстоящата премиера на новия автомобил. Model 3 ще бъде отговор на малките и компактни коли за градски условия. Е, може би не чак толкова малки, тъй като Model 3 се очаква да бъде с не повече от 20% по-малък обем от седана Model S.

Новата кола ще може да пропътува около 320 километра с пълна батерия, което е доста по-малко от сегашния модел на Tesla. Но все пак имайте предвид, че става въпрос за автомобил, който има за цел да е достъпен не само за хора, които могат да отделят десетки хиляди долари за возило. Цената на Model 3 се очаква да е почти наполовина тази на базовия модел на S серията, а именно 35 000 долара. Говорим за кола, която няма да има всички екстри, достъпни при Model S, и няма да е толкова луксозна, но ще бъде електрическа. С кола от Tesla Motors е сигурно, че ще получите много повече от това, което можете да очаквате от което и да е средностатистическо, дори и чисто ново, возило.

Мъск сподели, че очаква да представи Model 3 на широката публика през март 2016 година. Производството ѝ пък трябва да започне в края на 2017 година, при повече късмет дори средата. Това е логично, тъй като в момента производството на високопроходимия Model X върви и се очаква, преди да започне това за Model 3, да тръгнат продажбите. И като говорим за различните модели на Tesla, компанията потвърди много силнo първo тримесечие на 2015 година с 10 045 броя Model S.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS