Има две неща, които знаем за Tesla Motors и изпълнителния директор на компанията Елън Мъск – те обичат да доставят най-различни благини на собствениците на електрическите им автомобили чрез OTA софтуерни ъпдейти. Самият Мъск от своя страна обича да тийзва всичко около компаниите му през Twitter.

Виж още: Ревю на Apple iPad Air 2

И днес не е по-различен ден. Новината ни е свързана с капацитета на батерията на Model S автомобилите и тяхното зареждане. Собствениците на този луксозен електрически автомобил знаят колко е трудно бързо да заредиш колата си. Supercharger станциите го правят светкавично, но все още са голяма рядкост, когато става въпрос за дълъг път дори и в САЩ. Обикновените електрически зареждащи станции могат да заредят Model S чрез удължител, но пълненето на батерията става доста бавно и хората предпочитат да стигнат дестинацията си с едно зареждане. Предполагам се сещате какво е чувството, когато ви остават още километри, но въпреки това изглежда батерията ви ще умре всеки момент.

Изглежда точно за това ще се погрижат инженерите на Tesla. Разбираме го днес от Twitter профила на иноватора Мъск.

https://twitter.com/elonmusk/status/577100755427061760

Изглежда Tesla ще използва още веднъж OTA базираните ъпдейти, за да подобри функционалността на колата и в частност този път батерията. Мъск и компания ще споделят идеята си в четвъртък на специална конференция, която ще оповести ъпдейта и какво ще представлява той. Очевидно става дума за някаква софтуерна промяна, която ще позволи по-висока производителност при по-нисък разход на енергия и оттам съответно повече километри, изминати с едно зареждане на батерията. Чакаме!