Снимка: Alex Roy / Twitter

Нов рекорд за трансконтинентално шофиране с електрически автомобил бе поставен този път с новата Tesla Model 3. Разстоянието от Лос Анджелис до Ню Йорк бе изминато за 50 часа 16 минути и 32 секунди от Алекс Рой (Alex Roy) и собственикът на Model 3 автомобила Даниел Зорила (Daniel Zorrilla). Алекс, който и друг път е поставял подобни рекорди, е редактор за The Drive.

Двамата са отпътували от Редондо Бийч, Калифорния на 28 декември и малко повече от два дни по-късно са пристигнали в Манхатън.

Рой подобри собствения си рекорд от 2016 година, който тогава бе поставен с Tesla Model S и времето му беше с около 5 часа по-дълго. Той също така разби и рекорда на Джордан Харт (Jordan Hart) и Брадли Д’Соуса (Bradly D’Souza) от миналата година, който бе с продължителност 51 часа и 47 минути, отново с Tesla Model S.

Постижението на Алекс Рой и Даниел Зорила е интересно, защото е проведено през зимата. Самият Рой на няколко пъти по време на пътуването използва Twitter, за да известява последователите си за това как батерията на Model 3 се справя при ниските зимни температури.

Бъдещите собственици на Tesla Model 3 могат да бъдат спокойни, че въпреки притесненията от проблемите при производство, автомобилът се справя чудесно и вече може да се счита за горд носител на рекорд.