tesla-roadster

В петък вечерта Илон Мъск изнесе специална пресконференция, на която представи бъдещите планове на Tesla Motors за следващите години. Фокусът на всички бе насочен към най-интересното през въпросната вечер, а именно – новият ъпгрейд за Tesla Model S. В началото на миналата седмица новините гласяха, че в петък ще видим нещо ново от Tesla и ето че това се случи.

Новата добавка към P85D варианта на Model S се казва „Ludicrous Speed“ и ще позволи да ускорявате от 0 до 100 километра в час за нищожните 2,8 секунди. Това е 10% по-бързо от стандартния P85D двигател, който е наличен в момента. За да се възползват от ъпгрейда, бъдещите собственици на Tesla Model S ще трябва да поръчат това като екстра към новия си автомобил, като луксът ще им струва 10 000 долара. Добавката изисква и по-голямата 90kWh батерия, която пък струва 3000 долара. Всичко това обаче ще ви накара да се чувствате невероятно докато карате, защото, както Мъск обясни, колата ускорява „по-бързо, отколкото падате“. Това е вярно – ускорението с „Ludicrous Speed“ ъпгрейда ще става с 1,1 G, което е малко над ускорението на Земята.

Това обаче не е всичко. Споменато само с няколко думи, Илон Мъск разкри още нещо интересно – можем да очакваме нов модел от серията Tesla Roadster, първата кола на Tesla Motors. Моделът ще бъде представен след четири години и ще бъде изцяло нов автомобил, а не ъпгрейд върху стария. С тази кола очевидно Tesla Motors ще затвърдят позицията си в нишата със спортните автомобили.

Новият Roadster ще се появи след високопроходимия Model X, който чакаме след няколко месеца, както и бъдещия Model 3, с който компанията очаква да се вмести на пазара с по-достъпни градски автомобили. Чакаме с нетърпение!

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS