По последни данни, цитирани от Electrek, компанията на Илон Мъск има приходи за третото тримесечие на 2016 от 22 милиона долара. За сравнение, петролната индустрия на САЩ е на загуба с цели 67 милиарда, което колкото и странно да звучи, е реалност. Това изкарва Tesla на предни позиции и показва, че бизнесът с възобновяема енергия има своите основания.

Мъск винаги е инвестирал не само в развитие на технологиите за електрически автомобили, ами и в създаването на работни места в този сектор. Ако през изминалата 2015 година петролната индустрия в Америка е съкратила 100 000 работници, то Tesla Motors вече имат над 18 000 служители, по-голямата част от които — в САЩ. Във фабриката на компанията във Фремонт работят около 6000 души, с планове за отваряне на още 3000 работни места. В Гигафабриката [Gigafactory; бел. превод] в Невада също има около 6000 работници.

Става ясно, че ако изкопаемите горива все още са предпочитани заради по-ниската им цена на добив, то съвсем скоро това ще се промени. Стига обаче хората да се доверят на възобновяемите източници на енергия.