superman

Сделката по придобиването на мобилното подразделение на Nokiа от Microsoft вече е официално финализирана и сега е време да научим повече подробности за плановете на компанията. Днес се появи информация за първия Microsoft Lumia смартфон, който носи кодовото име Superman. Новината идва от The Verge, които ни разкриват подробности за предстоящото устройство.

Фокусът при Superman ще падне върху предната камера, която по всичко изглежда, ще бъде 5-мегапикселова. Не е ясно дали Microsoft ще избере като рекламна стратегия правенето на страхотни селфита с новия смартфон, но решението за 5-мегапикселова вместо стандартната 1-мегапикселова камера със сигурност не е случайно. Така Superman ще се нареди до наскоро пуснатия HTC One M8, който също предлага 5-мегапикселова предна камера.

Това, което още знаем за Superman е, че той ще бъде с 4.7-инчов дисплей, но няма детайли за неговата резолюция, но предполагаме, че ще бъде поне HD с 1280 х 720 пиксела или повече. Новият смартфон ще бъде от среден клас и ще бъде пуснат на пазара към края на годината. Устройството също така ще дойде с операционна система Windows Phone 8.1, като част от редицата WP устройства, които Microsoft ще представи преди края на 2014 г.