Pokémon GO е играта на 2016 година, нали? Е… помислете отново. Само няколко дни преди края на тази година с излизането на Super Mario Run се оказва, че Niantic ще спечели още повече от тичащият мобилен Марио, отколкото от лова на покемони.

Според анализиращата фирма Apptopia, играта е свалена повече от 2.85 милиона пъти в деня на официалното си излизане. Има даже няколко източници, които твърдят, че даже Марио е бил изтеглен над 5 милиона пъти през първите си 24 часа и е спечелил 5 милиона долара отново за едно денонощие. През юли Pokémon GO, беше изтеглена на 900 хиляди пъти в ден едно. В края на третия ден сензацията на Niantic достигна шокиращите за тогава 5.6 милиона. Очевидно Super Mario има голяма преднина в това състезание, поне засега.

Въпреки че Apple нямат навика да споделят цифри с нас, нито пък Niantic, все пак потвърдиха, че Pokémon GO е имала най-успешната първа седмица в App Store в историята. В края на първия месец, покемоните бяха спечелили скромната сума от 160 милиона долара.

Но все пак не трябва да забравяме, че Pokémon GO излезе първоначално само за четири държави: Австралия, Нова Зеландия, САЩ и Япония. Освен това не беше промотирана толкова много… Едно е играта да бъде обявена на събитие на Apple и да се говори постоянно за нейното излизане, друго е просто… просто да излезе, без кой знае какви новини предварително.