Компанията предлага инструменти за редактиране безплатно за всички потребители на Google Photos

Технологичният гигант обяви нова надстройка с AI за Google Photos. Сега ще разполагаме с подобрени функции за редактиране, които преди това бяха ограничени до Pixel устройства и платени абонати. Тук се включва и базираният на AI Magic Editor. Той ще достигне безплатно до всички потребители на Google Photos.

Това разширение включва: Magic Eraser, който премахва нежелани елементи от снимките; Photo Unblur, който използва машинно обучение за изостряне на размазани снимки; Портретна светлина, която ви позволява да промените източника на осветление върху снимките и други.

С нарастващия брой инструменти за редактиране, работещи с изкуствен интелект, които заливат пазара, Google реши да направи своя набор от функции за редактиране на снимки с изкуствен интелект достъпен за повече хора безплатно.

За какво да внимавате?

Инструментите ще започнат да се разпространяват едва на 15 май. Ще са нужни седмици, преди да достигнат до всички потребители на Google Photos. Трябва да споменем, че ще има някои изисквания към хардуерното устройство, за да могат да се използват.

Например, при ChromeOS, устройството трябва да е Chromebook Plus с ChromeOS версия 118+ или да има поне 3 GB RAM. Ако е мобилно устройство, то трябва да работи с Android 8.0, iOS 15 или по-нова версия. Компанията отбелязва, че функцията ще се поддържа и от таблети Pixel.

За Magic Editor

Magic Editor е най-забележителната характеристика в групата. Представен миналата година с пускането на Pixel 8 и Pixel 8 Pro, този инструмент за редактиране използва генериращ AI за извършване на по-сложни редакции на снимки. Такива са попълване на празнини, препозициониране на обекти и други редакции на преден план или фон на снимка. С Magic Editor можете да промените цвета на сивото небе, да премахнете хора от фона на снимка, да центрирате обекти, докато попълвате празнини, да премахнете други елементи и т.н.

До скоро този вид редакции изискваха Magic Eraser и други професионални инструменти за редактиране, като Photoshop, за да се получи подобен ефект. С разширението Magic Editor всички Pixel устройства ще могат да се възползват, докато потребителите на iOS и Android ще получат 10 запазвания на Magic Editor на месец. За да надхвърлят това, ще трябва да закупят план Premium Google One. Това означава 2TB място за съхранение и повече.

Без абонамент

Другите инструменти ще бъдат достъпни за всички потребители на Google Photos без да се изисква абонамент за Google One. Пълният набор от функции, които ще станат достъпни, включва Magic Eraser, Photo Unblur, Color pop, HDR ефект за снимки и видеоклипове, Portrait Blur, Portrait Light, функциите за добавяне на светлина/баланс на светлината в инструмента, Cinematic Photos , стилове в редактора за колажи и видео ефекти.

Други функции, като базираната на изкуствен интелект Best Take, която обединява подобни снимки, за да създаде един-единствен най-добър кадър, ще продължат да бъдат достъпни само за Pixel 8 и 8 Pro.

Сподели
Предишна страницаGaudi 3 на Intel тръгва след Nvidia
Следваща страницаНовите AI чипове на Meta работят по-бързо от преди
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.