Билетите за премиерните прожекции на „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда“ (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens) са в продажба от понеделник, включително и в България. Не знам как стоят нещата тук, освен че за някои зали местата бяха разпродадени пред очите ми за часове, но в САЩ феновете са полудели. И има защо – от 32 години всички те чакат продължението на историята от старите филми.

Ето че всички те ще имат възможност да гледат въпросното продължение и показаха това с изкупуването на голяма част от прожекциите в Северна Америка. Данните сочат, че за първите 24 часа предварителни продажби „Междузвездни войни“ е гушнал 6,5 милиона долара за IMAX прожекции, което е осем пъти повече от досегашния рекордьор „Игрите на глада“ (The Hunger Games). Анализатори твърдят, че премиерният уикенд за филма може да надхвърли 600 милиона долара печалби – 300 от тях в САЩ, а останалите международно. Ако това стане, „Междузвездни войни“ ще изпревари рекордьорът и в това, който в момента е „Джурасик свят“ (Jurassic World) с 524,4 милиона в цял свят.

Но това не е всичко – International Business Times споделят, че eBay и американският Craigslist са местата, където някои хора продават вече купените от тях билети за едни от първите прожекции. Тъй като тези въпросни прожекции вече са изкупени, някои от феновете се надяват да спечелят по някой лев (долар?), продавайки чифт билети за по 10 000 долара в eBay. Въпросната „оферта“ включва лимузина, която ще ви вземе от вас, ще ви закара на кино и след това ще ви върне (стига да живеете на до 100 километра от Норт Кантън, Охайо).

А дори и да сте от тази група хора, които са скептични към представянето на новия филм, то поне ще оцените музикалното оформление на трейлърите досега. С музиката за филма отново се е заел големият Джон Уилямс, а по-долу можете да се уверите колко прекрасна е мелодията от новия трейлър – потребител в YouTube е изолирал музиката от видеото, като долу можете да я чуете в компанията на кадрите от трейлъра. Приятно!

1 коментар

  1. Ох как съм му се наканил…..
    Но първо да изгледам Спектър след 6-ти. 🙂

    Off:
    Обгорените земи ми хареса, въпреки че вманиачаването на Хамериканците по зомби историите, последните 10г взе да ми омръзва. Дано от лакомия, не развалят 3та част, както направиха с Игрите на глада!

Comments are closed.