Снимка: YouTube

Помня преди известно време, когато бях на екскурзия в Прага и карахме с колата по една улица – по тротоара си ходеха двама човека: единият беше кежуъл тип, по дънки и тениска. Другият до него обаче беше гледка, която привлече вниманието ми и много ме хвана яд, че не можах да сляза да се снимам с него – беше облякъл костюм на stormtrooper войник от Star Wars. С все бластера и всичко…

Разказвам ви това, за да усетите как съм се почувствал и да ви кажа, че гледайки видеото, което ще видите след малко, се почувствах по почти същия начин. Аз съм голям фен на поредицата за Люк Скайуокър и приятели и всяка препратка към филма ме кара да изпадам в екстаз.

А какво става, когато съберете на едно място фен на Star Wars, голямо европейско летище и камера? Може би не точно това, което си мислите. Франк Ундерлич е фен на Star Wars и явно дълбоко в сърцето си желае летището във Франкфурт да е космическо летище на Имперските сили от Междузвездни Войни, защото успешно го е превърнал в такова благодарение на уменията си по 3D моделиране и колажите. Въпреки че на моменти си личат пропуски като неспазени пропорции между минаващите едни покрай други канонерки и совалки, работата на Ундерлич е просто красива и събужда пеперуди в корема на всеки един Star Wars фен (включително и в моя, признавам си).

В YouTube видеото е кръстено „Leaked Star Wars Episode VII Filmset Footage!“. Останах без думи и, говорейки за Епизод 7, вече нямам търпение.

Вижте колажното видео тук:

Видяхте ли Звездата на Смъртта? А stormtrooper-ите, които просто си стоят на пост и около тях обикалят автобуси? Невероятно…