Изпълнителният вицепрезидент на Lucasfilm Линвен Бренан сподели плановете на компанията да се занимава сериозно с виртуална и аугментирана реалност. По тази причина заедно с Industrial Light & Magic бе създадено подразделението ILMxLAB, което ще се занимава ексклузивно с VR преживявания.

Идеята на цялата инициатива е киното да се превърне в нещо различно. Интерактивното и реалновремево разказване на истории изглежда е бъдещето на филмовото забавление. Първи от работата на ILMxLAB ще се възползват филмовите студия и паркове на Disney, разбира се. По проекта работят същите хора, здраво трудили се по специалните ефекти в „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда“ (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens). Във видеото по-горе можете да видите част от работата, както и тестване на преживяване тип Джурасик Парк с каска за виртуална реалност. По думите на продуцентите, ILMxLAB ще работи по игрални и анимационни филми, които са част от вселени, притежавани от Disney – в това число Pixar и Marvel. Можем да очакваме и такива истории от света на „Междузвездни войни“.

Всичко това ме кара да си мисля, какво ли ще представлява филмовото преживяване след пет или десет години? Определено има какво да очакваме с нетърпение.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS