Star S9300

Наред с глобализацията на нашия свят, китайските производители изминаха продължителен и преобразяващ път. Започнаха с онези евтини запалки, които купуваш по неволя и лековато хвърляш след десетина дни, защото газта или камъчето й свършва. Продължиха с евтини, ежедневни устройства като калкулатори, които безлично украсяват бюрото на всеки счетоводител. След това се захванаха с електронни играчки, които оживяваха пред изненадания поглед и веселата усмивка на децата, които им се радваха.

[cquote]Но бавният старт далеч не означаваше, че китайците нямат по-големи амбиции.[/cquote]

Стъпка по стъпка, производителите на мобилни устройства от Китай експериментираха с дизайн, характеристики и качество – което не бе никак малко работа, защото бяха много изостанали в сравнение с европейските си конкуренти, които сглобяват в тяхната родина.

Отне време, но китайците започнаха да правят смартфони, таблети и дори автомобили, които привличат вниманието на европейския клиент. Продукти, които не претендират за наследство на дългогодишна марка, иновативност в дизайна или пионерство на нови технологии. Просто такива, които струват малко и траят дълго.

Днес ще разгледаме един точно такъв продукт.

Първи впечатления от Star S9300

star-s9300-4

На пръв поглед, Star S9300 не отстъпва по дизайн на повечето си маркови конкуренти с дълги години история и устройства зад себе си. С огромната разлика, че струва само 350 лева, при това без условия за обвързване с мобилен оператор.

Стилен корпус от качествени материали обгръща големия 4.7-инчов дисплей с резолюция от 480х854 пиксела. Налице са 1.3-мегапикселова предна и 8-мегапикселова задна камера със светкавица и добър автофокус. Смартфонът работи с Android 4.1.1, задвижван от двуядрен 1GHz процесор, 512MB оперативна памет и 1GB памет за съхранение на файлове. Всичко това ми прилича като апетитно предложение за среднобюджетно устройство, предлагано на нискобюджетна цена.