Изглежда Spotify имат идея да влязат в бизнеса с хардуерни продукти за стрийминг на музика, или поне това се разбира от обява за работа, споделена на сайта на компанията. В нея се споменава, че кандидатът „ще определи изискванията на продукта“.

Изглежда Spotify още не са започнали работа по джаджата и са едва в началото на своята идея, но това не значи, че не знаят къде отиват. В обявата се посочва още, че компанията иска да разработи „продукт, който да дефинира цяла една категория, подобно Pebble Watch, Amazon Echo и Snap Spectacles“.

За бъдещата джаджа знаем само толкова — не се споменава нищо повече, а и липсват коментари от страна на Spotify. Дали става въпрос за носимо устройство тип музикален плеър? Или пък за настолен гласово-контролиран плеър? Отдавна се говори, че Spotify искат да имплементират гласов контрол в приложението си, така че може би сега е моментът.

Друг е въпросът какво точно ще представлява устройството и колко успешно ще бъде то. Музикалните плеъри практически умряха при появата на смартфоните, но пък знае ли човек — може точно Spotify да са следващият голям иноватор в тази сфера.