sony z4

Sony представи Z3 преди два месеца, но слуховете и спекулациите около Z4 вече обикалят медийното пространство с пълна сила. Според нова информация следващият флагман на компанията, както и по-голям Z4 Ultra, ще бъдат обявени на CES, който ще се проведе в Лас Вегас на 5 януари.

ВИЖ ОЩЕ: QUALCOMM ПРЕДСТАВИ ПЪРВИЯ СМАРТФОН С ПРОЦЕСОР SNAPDRAGON 810

Според слуховете Z4 най-вероятно ще бъде с 5.4-инчов Quad HD Triluminos дисплей, Snapdragon 805 процесор, 4GB оперативна памет, операционна система Android 5.0 Lollipop и 3420 mAh батерия. Очаква се Z4 да бъде с 20.7-мегапикселова задна камера със сензор от ново поколение. Предната камера ще бъде подобрена и ще е 4.8 мегапиксела с широкоъгълен обектив. В дизайна също има промени, като горната и долната рамка са по-тънки, а ъглите на панела са заоблени.

Z4 Ultra може би ще бъде с 5.9-инчов Triluminos дисплей, същия Snapdragon 805 процесор, 4GB RAM и 16-мегапикселова камера с двойна LED светкавица. Според слуховете устройството ще бъде с дебелина 5.7 мм. Миналата седмица Sony представи новия си сензор за смартфони IMX230, който дава възможност за изображения с резолюция от 21 мегапиксела и използва фазов автофокус. Този вид технология се използва за първи път в смартфон и най-вероятно ще видим сензора в Z4. Компанията каза, че разработва 16-мегапикселова негова версия, така че е много вероятно нея да видим в Z4 Ultra.