sony-xperia-Z3

Sony Xperia Z3 успешно е преминал процеса за сертифициране на FCC, доказващ че устройството отговаря на необходимите стандарти.

През последните няколко години Sony използва интересна стратегия при пускането на нов топ смартфон. За разлика от почти всички производители, японската компания представя по два флагмана на година. Съответно за съществуването на Xpreia Z3 се спекулираше от доста време, като преди няколко седмици видяхме първите шпионски снимки на смартфона, както и на неговата „мини“ версия Xperia Z3 Compact.

Xperia_z3_FCC

Новият смартфон ще има два варианта – един, който ще е предназначен за японския мобилен оператор NTT DoCoMo, и международна версия, като разликите между двете са главно в различните стандарти за LTE комуникация. Останалите характеристики не са обявени официално, но @evleaks разкриха информация по темата.

Според тях Sony Xperia Z3 ще има 5.15- инчов FullHD дисплей и 20-мегапикселова камера с технологията Sony G Lens. Новият смартфон ще използва четириядрен Qualcomm Snapdragon 801, работещ на 2.4 GHz. Останалите характеристики на Sony Xperia Z3 включват 3 GB рам, 16 GB основна памет с поддръжка на Micro SD карти и операционна система Android 4.4.4 KitKat.

Като цяло спецификациите на Xperia Z3 не са голям ъпдейт спрямо Z2, но ако изтеклите снимки са достоверни, то акцентът на новия смартфон ще падне върху неговия дизайн, тъй като определено изглежда по-добре от своя предшественик.