Хардуер
Sony Xperia Z Ultra е снабден с Qualcomm Snapdragon 800 чипсет, което е най-доброто на пазара в момента. С четириядрен 2.2GHz Krait 400 процесор и Adreno 330 графичен ускорител, този телефон не срещна трудност при нито един от тестовете, на които го подложихме, като винаги беше сред първите. Оперативната памет е 2GB, а вътрешната е 16GB с опция за разширяване до 64GB чрез microSD. След всичко това може да дадем едно стабилно заключение, че този апарат е сред най-добрите не само в сферата на фаблетите.


Тъй като е капсулован, неговата Li-Ion 3050 mAh батерия не може да се вади. За такъв голям дисплей и хардуер тя дава добър живот на телефона и ако сте по-пестеливи, може да си го ползвате до 2 дни с едно зареждане. За допълнителна оптимизация на живота може да активирате енергоспестяващите режими от настройките на телефона.

Заключение
Като обобщим, Z Ultra е един от най-интересните, мощни и красиви апарати за тази година. В клас фаблети ще е доста конкурентноспособен, което трябва да е ясно за всички. За съжаление и той има няколко недостатъка, като липсата на светкавица, дисплеят, който дава големи отражения и неудобните си размери. Макар да е много тънък, той си е почти цял таблет, което не го прави подходящ за всеки ден. Ако обаче искате нещо красиво и мощно, то непременно трябва да се огледате за Sony Xperia Z Ultra в магазина.

[final]