Екран

Лично за мен това е най-разочароващата страна на Xperia Z. Преди да бъда линчуван от феновете на Sony и Xperia серията, нека обясня защо имам такова мнение.

Всички реклами и слухове преди излизането на телефона, че той ще притежава 1080p екран, Bravia Mobile Engine 2 и 5-инчов прозорец към дигиталния свят, аз както и много други очаквахме най-красивия образ, който може да видим.

Получих го, екрана е изключително детайлен, няма и следа от пикселизиране, всичко е толкова перфектно и реалистично, че може да забравиш, че гледаш в екран на телефон. ОБАЧЕ, приказката свършва в момента, в който направите малко движение с телефона. Ъглите на виждане са малки, губи се както контрастът, така и детайлността на образа.

Пускайки екрана на максимална осветеност, контрастът се загубва, образът избелява. Разбира се, не е толкова фрапантно, но сравнявайки с екрана на HTC One и Galaxy S IV (Опс, разкрих малка тайна) Sony Xperia Z остава на задна позиция. За някои това няма да е проблем, но ако сравните цветовете и контраста на по-стари телефони, като например миналогодишните хитове One X, Galaxy S III и Note II, просто няма да може да се насладите на страхотната гъстота на пикселите  и високата резолюция на телефона. Въпреки недостатъците, които изтъкнах  дисплеят е на над средното ниво. Просто очаквах повече.

1 коментар

  1. […] for governments and would-be revolutionaries? Of course, this is no easy task—and it isn't cheap. Ревю – Sony Xperia Z – Angry Birds под душа? – Smart News. Sony отвръща на удара Войната между големите имена в […]

Comments are closed.