Samsung_Galaxy_K_Zoom (12)
К

амерафоните набират луда скорост, това е факт! Битката между големите производители става все по-жестока, но дали в крайна сметка техните продукти са достатъчно силни заместители на стандартния фотоапарат? Наскоро прекарах доста време с редица флагмани и топ камерафони, като най-сериозно впечатление в мен остави Samsung Galaxy S4 Zoom – камерафонът, който по-скоро е фотоапарат с Android и телефония. Невероятните снимки, десеткратният zoom и всички опции и възможности на камерата го превърнаха в страхотен избор за всеки любител. Какво не му достига обаче? Заплашителните форми и размери на Galaxy S4 Zoom правят този телефон да изглежда като фотоапарат, а не като мобилен телефон. Да, и телефоните на Nokia, които и до днес са лидери в този клас устройства, също са големи, но дизайнът им следва линията на Lumia, която определено акцентира върху това, че телефонът е телефон и всяка екстра в него е част от дизайна.

Тази година Samsung ни представя наследника на S4 Zoom, и то с ново име – Samsung Galaxy K Zoom, като „К“ идва от немската дума „Kamera“. Новият фотографски флагман е снабден с нови, много яки екстри, които надминават предшественика му в почти всички показатели, в които се съревновават.

В настоящето ревю съм решил да ви представя много снимков материал, защото това е начинът, по който ще добиете перфектна представа за основния елемент в Galaxy K – неговата камера! За да направя ревюто по-интересно ще добавя, че имах възможността да прекарам 2 седмици с Galaxy K на море в българския курорт Китен, където имаше достатъчно красиви неща, които да заснема. Все пак едно от най-честите приложения на един камерафон е именно по време на екскурзии, където хубавите моменти трябва да се улавят бързо и качествено. Дали Samsung Galaxy K Zoom се справя с това ще видите в настоящото ревю.

Панорама над скалите в малкия Китен, заснета с Galaxy K.
Панорама над скалите в малкия Китен, заснета с Galaxy K.

Промените в Galaxy K спрямо Samsung Galaxy S4 Zoom

Сигурно на повечето от вас ви е известно, че Galaxy K е наследник на Galaxy S4 Zoom, който се представи добре на пазара и заслужи собствена серия устройства. Промените спрямо миналогодишния камерафон са значителни, като някои от тях са изненадващи. Силно впечатление прави дизайнът на устройството, за който ще спомена малко по-късно, но основното, което впечатлява, е липсата на пръстена за фокусиране, който се намираше на обектива на Galaxy S4 Zoom. Изнесеният извън устройството обектив имаше възможност за Zoom чрез завъртане на пръстена или софтуерно през екрана на устройството. Тази година Zoom-ването става с бутоните за увеличаване и намаляване  на звука, които се намират в лявата част на страничния панел. В дясно е и заделеният камера бутон, с който може да фокусирате и заснемате кадрите.

Друга съществена промяна, поне за мен, е премахнатата възможност за монтиране на телефона върху статив – резбата за завинтване на устройството е отстранена в този модел, което за мен е загуба, която до някаква степен се компенсира от оптичната стабилизация.

Новият 20 мегапикселов сензор е солиден ъпгрейд в резолюцията на кадрите, запаметени с Galaxy K, които се допълват от увеличения брой на предварително подготвени настройки за различни ситуации. Софтуер и хардуер в синхрон, който прави Galaxy K по-атрактивен от неговия предшественик.

На тези снимки ще може сами да видите напредъка, който корейците имат спрямо миналогодишния си камерафон:

Galaxy_S4_Zoom
Samsung Galaxy S4 Zoom – 2013

Samsung_Galaxy_K_Zoom (6)
Samsung Galaxy K Zoom – 2014

Дизайн и изработка

Ако погледнете устройството, веднага ще разберете, че е направено от Samsung. Няма сериозни изненади в дизайна, или такива, които да впечатлят редовните клиенти на корейците. Ако говорим за сравнение с предшественика на Galaxy K – S4 Zoom, то промените са от небето до земята. Обективът е прибран в тялото на устройството почти до край, а самият корпус вече не прилича на фотоапарат от любителския клас. Samsung Galaxy K Zoom прилича на телефон – браво, Samsung! Телефон с размерите на малка тухличка, която е тежка и неудобна за носене. Няма да се лъжем, устройството е неудобно, но това не е фокус на тази серия. Говорим за устройство, което трябва да е снабдено с камера, която да замести вашата „сапунерка“ в момент на нужда, както и да ви даде всичко, което един смартфон трябва да ви предостави в днешно време.

Предната част на Galaxy K прилична на братята му от “S” серията.  4.8“ екран, предна камера, слушалка и Home бутон – чисто и непретенциозно или просто скучно и лишено от креативност. Задният панел продължава традицията на “S” серията и показва текстура, наподобяваща кожа, и изглежда отлично! Ксеноновата светкавица е поставена на удобно място, което не ви позволява да я закриете с пръсти, когато снимате с камерата, не и в landscape режим. Формата на корпуса е леко заоблена и симетрична, за разлика от тази на S4 Zoom, който имаше форми на фотоапарат.

С две думи ще обобщя, че грозният преден панел се компенсира с красивата задна част на камерафона, но като цяло целият дизайн акцентира на гигантската за мобилен телефон камера, която завзема гърба на Galaxy K Zoom.

Дисплей – уникалните цветове на AMOLED оживяват в Galaxy K Zoom

Samsung_Galaxy_K_Zoom (10)

306 пиксела на инч, 4.8“ големина + 16м. цвята и Super AMOLED с резолюция 1280 x 720. Как ви звучи това? Лично аз се изненадах, че както и миналата година, този камерафон не получава Full HD екран. Бях предубеден, когато Samsung представиха устройството и съжалявах, че няма да разполага с по-висока резолюция. Това предубеждение се изпари в мига, в който натиснах power бутона на телефона. Пред мен изгря една дъга от цветове, една остра и съвършена картина, която представяше всичко така, както и останалите събратя от Galaxy S серията. Дисплеят ползва AMOLED технологията, която предлага топли и наситени цветове, което и до днес е един от козовете на Samsung в битката с конкурентите. Няма да си кривя душата като кажа, че тази технология е най-впечатляващата, въпреки засилените цветове, които не бих нарекъл реални. Когато говорим за класа на камерафоните, екранът е много важен, защото той ви дава всичко нужно за подготовка на вашите снимки и обработката им след това. Нямам забележки и смело твърдя, че дисплеят е изключителен със своите ъгли на виждане, чудесно представяне на светло и е с перфектната големина за работа с една ръка. Още един голям плюс на „К“ е защитата на екрана – Gorilla Glass 3, която се твърди, че е доминираща пред конкуренцията. Тези от вас, които търсят прекрасен дисплей, просто няма да съжаляват.

Производителност

Samsung залагат на своя Exynos 5260 чипсет, който пакетира шестядрен процесор под капака на Galaxy K. Два гигабайта RAM се грижат за тези от вас, които мултитаскват стабилно. На хартия всичко това изглежда впечатляващо, но дали е така всъщност?

Работата с устройството е плавна, точно както бихте очаквали след като разберете, че под капака има шест коня (ядра). Единственото лагване, което забелязах, е в моменти, когато мрежата се сменя от 2 на 3g, както и при сваляне на файлове или ъпдейти. Не мога да кажа, че тези моменти са чести или силно дискомфортни. Играенето на игри е прекрасно и много плавно, а големият екран и невероятните цветове подсилват ефекта до максималните нива на удоволствие.

Когато говорим за производителност, няма как да не спомена и паметта на устройството. Samsung Galaxy K Zoom разполага с 8 гигабайта вградена памет, от която може да ползвате 4 гигабайта. Останалите 4 са заети от приложенията на Samsung и Android. Тези 4 гигабайта са крайно недостатъчни, като на мен самия това ми донесе сериозни проблеми по време на тестването на камерата. Направих малко над 300 снимки и няколко кратки клипове, когато редица приложения спряха да работят и да пускат съобщения с грешки от типа „Няма достатъчно памет, моля изтрийте ненужни файлове“. Да, имате опция за MicroSD карта, но това не е никакво оправдание.

Телефония, браузване и свързаност

Samsung_Galaxy_K_Zoom_Screenshot (15)

Този хибрид комбинира един смартфон от горната част на средния клас смартфони и любителски фотоапарат в едно. Преди да ви разкажа за самата камера, ще обърна внимание на представянето на Galaxy K като смартфон.

Воденето на разговор е на отлично ниво. Звукът в слушалката е отличен, ясен и доста висок, ако бъде увеличен до краен предел. Филтрите за шум на микрофона се справят чудесно, като акцентират на вашия глас, което се приема чудесно от човека, с който говорите. TouchWizz представя dialer-a по стандартния начин, който сме свикнали да виждаме и в други Galaxy устройства, и не ни изненадва с нещо уникално за този модел.

Не съм сигурен дали имах проблем с бройката, която тествах, или е нещо масово, но забелязах малък проблем при зареждането на уебстраници с браузърите в телефона. Установяването на първоначална връзка с дадения уебсайт беше малко по-бавно от това, което съм свикнал да ползвам, дори и в устройства от по-нисък клас. След като връзката се установи и сайтовете са заредят, браузването в тях е бързо и без проблеми. Препоръчвам да ползвате Chrome, тъй като с него установих, че скоростта е видимо по-добра и смятам, че това не би трябвало да е изненада за някого.

Bluetooth модулът е версия 4.0, което го прави актуален във всички отношения. Скоростта на трансфер е чудесна, а работата с Bluetooth клавиатура и други устройства, който се поддържат, е безупречна.

Не успях да уловя 42Mbps с 3G модула на телефона, въпреки че се предлага от някои оператори у нас, но като цяло не останах изненадан – ползването на мобилен интернет през HSDPA е problem-free. NFC ми помогна за бързо прехвърляне на файлове между Galaxy K и друго устройство с NFC и не ме изненада с нищо.

Силно изненадан съм обаче от GPS модула на Galaxy K Zoom. Използвах няколко навигации от Play Store, както и вградената Google Maps, и останах много-доволен от бързата и стабилна връзка със сателитите, които ги обслужваха. Навигирането беше безпроблемно и смятам, че Samsung Galaxy K Zoom може да се справи чудесно не само като камера и телефон, но дори и като навигатор във вашата кола.

Батерията

Когато разполагате с камерафон като този, ще очаквате той да не ви предаде в най-неочаквания и неудобен момент – моментът, в който трябва да запаметите някой прекрасен спомен по време на вашата екскурзия.

2430mah. батерия се грижи за енергията в Galaxy K. Това е съвсем малко повече от неговия предшественик и много повече от капацитета на малки любителски камери от същия клас. При сериозно ползване на камерата, браузване над 2 часа и сваляне на приложения и игри от play store телефонът издържа 9 часа с пуснат на максимум brightness на екрана, активно 3G и пуснат Wi-FI. За мен това е добър резултат, който не бива да се подценява. След като спрях 3G модула и намалих екрана на 65%, телефонът издържа 31 часа, което е още по-впечатляващо.

859 Коментари

 1. Title

  […]we prefer to honor a lot of other web sites on the internet, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages really worth checking out[…]

 2. Title

  […]although internet websites we backlink to beneath are considerably not connected to ours, we feel they are in fact really worth a go via, so possess a look[…]

 3. Title

  […]we like to honor quite a few other internet websites around the web, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages worth checking out[…]

 4. Title

  […]very couple of websites that happen to be comprehensive beneath, from our point of view are undoubtedly nicely worth checking out[…]

 5. Title

  […]although internet websites we backlink to beneath are considerably not related to ours, we really feel they are essentially worth a go through, so have a look[…]

 6. Title

  […]just beneath, are many absolutely not associated web-sites to ours, even so, they may be certainly really worth going over[…]

 7. Title

  […]that may be the end of this write-up. Right here you will obtain some web sites that we believe you will appreciate, just click the links over[…]

 8. Title

  […]check beneath, are some completely unrelated web-sites to ours, however, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 9. Title

  […]Every when in a even though we decide on blogs that we study. Listed below are the newest web pages that we opt for […]

 10. Title

  […]Every when in a while we decide on blogs that we study. Listed below would be the most current sites that we pick out […]

 11. Title

  […]Every the moment inside a even though we choose blogs that we read. Listed beneath would be the most current web-sites that we opt for […]

 12. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine some unrelated data, nonetheless definitely really worth taking a search, whoa did one discover about Mid East has got extra problerms at the same time […]

 13. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine several unrelated information, nonetheless genuinely really worth taking a look, whoa did a single master about Mid East has got more problerms also […]

 14. Title

  […]we like to honor several other internet web pages on the internet, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages really worth checking out[…]

 15. Title

  […]usually posts some quite interesting stuff like this. If you’re new to this site[…]

 16. Title

  […]we came across a cool web-site that you simply could possibly delight in. Take a search in the event you want[…]

 17. Title

  […]Every once inside a whilst we opt for blogs that we study. Listed beneath would be the most recent internet sites that we select […]

 18. Title

  […]usually posts some extremely fascinating stuff like this. If you are new to this site[…]

 19. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a handful of unrelated data, nonetheless actually really worth taking a appear, whoa did one particular understand about Mid East has got much more problerms as well […]

 20. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a number of unrelated data, nonetheless definitely really worth taking a search, whoa did 1 understand about Mid East has got much more problerms at the same time […]

 21. Title

  […]very few web-sites that happen to become comprehensive beneath, from our point of view are undoubtedly properly worth checking out[…]

 22. Title

  […]we like to honor several other world wide web web-sites around the web, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages worth checking out[…]

 23. Title

  […]that is the end of this article. Right here you will find some sites that we assume you will enjoy, just click the links over[…]

 24. Title

  […]just beneath, are numerous absolutely not related internet sites to ours, nevertheless, they’re surely worth going over[…]

 25. Title

  […]although sites we backlink to below are considerably not associated to ours, we feel they’re really worth a go through, so possess a look[…]

 26. Title

  […]although internet sites we backlink to below are considerably not associated to ours, we really feel they are in fact really worth a go by means of, so possess a look[…]

 27. Title

  […]just beneath, are a lot of absolutely not related internet sites to ours, however, they are certainly worth going over[…]

 28. Title

  […]check below, are some entirely unrelated internet websites to ours, having said that, they are most trustworthy sources that we use[…]

 29. Title

  […]check below, are some entirely unrelated web sites to ours, nevertheless, they’re most trustworthy sources that we use[…]

 30. Title

  […]although internet websites we backlink to below are considerably not associated to ours, we feel they are basically worth a go via, so possess a look[…]

 31. Title

  […]although internet sites we backlink to below are considerably not related to ours, we really feel they’re really worth a go by means of, so have a look[…]

 32. Title

  […]although internet sites we backlink to beneath are considerably not associated to ours, we feel they are in fact worth a go by means of, so possess a look[…]

 33. Title

  […]Every after inside a even though we opt for blogs that we study. Listed beneath are the newest internet sites that we select […]

 34. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a couple of unrelated data, nevertheless genuinely really worth taking a appear, whoa did a single find out about Mid East has got a lot more problerms also […]

 35. Title

  […]Every as soon as inside a while we select blogs that we read. Listed below are the most current web-sites that we choose […]

 36. Title

  […]very handful of internet sites that transpire to become comprehensive below, from our point of view are undoubtedly effectively worth checking out[…]

 37. Title

  […]check below, are some absolutely unrelated web sites to ours, on the other hand, they’re most trustworthy sources that we use[…]

 38. Title

  […]check below, are some totally unrelated internet websites to ours, however, they are most trustworthy sources that we use[…]

 39. Title

  […]just beneath, are quite a few entirely not connected web sites to ours, even so, they are certainly worth going over[…]

 40. Title

  […]just beneath, are several totally not associated web sites to ours, nevertheless, they may be surely really worth going over[…]

 41. Title

  […]check below, are some absolutely unrelated web sites to ours, having said that, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 42. Title

  […]we prefer to honor numerous other world-wide-web internet sites around the web, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages worth checking out[…]

 43. Title

  […]just beneath, are numerous completely not associated web-sites to ours, on the other hand, they are surely worth going over[…]

 44. Title

  […]that may be the finish of this article. Here you’ll discover some sites that we believe you will appreciate, just click the hyperlinks over[…]

 45. Title

  […]just beneath, are several entirely not related web pages to ours, nevertheless, they are certainly worth going over[…]

 46. Title

  […]check beneath, are some entirely unrelated web sites to ours, having said that, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 47. Title

  […]very handful of internet sites that transpire to be in depth below, from our point of view are undoubtedly nicely worth checking out[…]

 48. Title

  […]Every once inside a even though we decide on blogs that we study. Listed beneath are the latest web-sites that we opt for […]

 49. Title

  […]just beneath, are various absolutely not associated web-sites to ours, even so, they are certainly worth going over[…]

 50. Title

  […]that could be the end of this write-up. Here you will locate some web sites that we consider you’ll enjoy, just click the hyperlinks over[…]

 51. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a couple of unrelated information, nevertheless really really worth taking a look, whoa did one master about Mid East has got a lot more problerms also […]

 52. Title

  […]just beneath, are various totally not related web-sites to ours, even so, they may be certainly worth going over[…]

 53. Title

  […]check below, are some absolutely unrelated web-sites to ours, having said that, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 54. Title

  […]very couple of internet websites that come about to be detailed beneath, from our point of view are undoubtedly nicely really worth checking out[…]

 55. Title

  […]just beneath, are numerous totally not connected internet sites to ours, nonetheless, they may be certainly really worth going over[…]

 56. Title

  […]just beneath, are numerous totally not related sites to ours, on the other hand, they are surely worth going over[…]

 57. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a few unrelated information, nevertheless genuinely really worth taking a appear, whoa did 1 find out about Mid East has got much more problerms also […]

 58. Title

  […]Every once in a although we opt for blogs that we read. Listed below would be the latest web sites that we choose […]

 59. Title

  […]very handful of web sites that come about to be detailed below, from our point of view are undoubtedly well worth checking out[…]

 60. Title

  […]here are some hyperlinks to web pages that we link to simply because we think they may be really worth visiting[…]

 61. Title

  […]that could be the end of this report. Here you’ll discover some web-sites that we believe you will enjoy, just click the hyperlinks over[…]

 62. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a couple of unrelated information, nevertheless definitely worth taking a search, whoa did one learn about Mid East has got additional problerms at the same time […]

 63. Title

  […]very couple of sites that occur to be comprehensive beneath, from our point of view are undoubtedly very well really worth checking out[…]

 64. Title

  […]just beneath, are quite a few completely not related websites to ours, nonetheless, they are certainly really worth going over[…]

 65. Title

  […]very handful of web-sites that take place to be in depth below, from our point of view are undoubtedly nicely really worth checking out[…]

 66. Title

  […]although sites we backlink to beneath are considerably not related to ours, we really feel they are truly really worth a go through, so possess a look[…]

 67. Title

  […]just beneath, are several completely not related internet sites to ours, even so, they are certainly worth going over[…]

 68. Title

  […]please pay a visit to the web-sites we follow, which includes this 1, as it represents our picks from the web[…]

 69. Title

  […]please visit the internet sites we stick to, including this a single, because it represents our picks from the web[…]

 70. Title

  […]always a big fan of linking to bloggers that I really like but do not get a lot of link adore from[…]

 71. Title

  […]although web sites we backlink to below are considerably not associated to ours, we feel they are in fact worth a go as a result of, so possess a look[…]

 72. Title

  […]that will be the finish of this write-up. Right here you will come across some sites that we consider you’ll appreciate, just click the hyperlinks over[…]

 73. Title

  […]we like to honor lots of other internet sites on the internet, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages really worth checking out[…]

 74. Title

  […]we like to honor quite a few other online web sites around the net, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Below are some webpages really worth checking out[…]

 75. Title

  […]although sites we backlink to below are considerably not connected to ours, we feel they are really worth a go as a result of, so possess a look[…]

 76. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a handful of unrelated data, nevertheless truly really worth taking a appear, whoa did a single learn about Mid East has got more problerms as well […]

 77. Title

  […]we like to honor quite a few other web websites on the internet, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out[…]

 78. Title

  […]Every when inside a even though we select blogs that we study. Listed below would be the newest web pages that we pick out […]

 79. Title

  […]we like to honor a lot of other net internet sites around the internet, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages worth checking out[…]

 80. Title

  […]although sites we backlink to below are considerably not associated to ours, we really feel they’re essentially really worth a go by, so have a look[…]

 81. Title

  […]we like to honor numerous other internet web sites on the net, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Below are some webpages really worth checking out[…]

 82. Title

  […]the time to read or pay a visit to the content material or internet sites we have linked to beneath the[…]

 83. Title

  […]we prefer to honor many other world wide web web-sites on the internet, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages really worth checking out[…]

 84. Title

  […]although internet websites we backlink to beneath are considerably not related to ours, we really feel they may be really really worth a go as a result of, so possess a look[…]

 85. Title

  […]we prefer to honor a lot of other world wide web web pages on the internet, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages worth checking out[…]

 86. Title

  […]just beneath, are various absolutely not associated websites to ours, on the other hand, they are surely worth going over[…]

 87. Title

  […]here are some links to sites that we link to for the reason that we believe they may be worth visiting[…]

 88. Title

  […]we like to honor lots of other world wide web internet sites around the internet, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages really worth checking out[…]

 89. Title

  […]although websites we backlink to below are considerably not related to ours, we really feel they’re basically really worth a go by means of, so have a look[…]

 90. Title

  […]very handful of internet websites that happen to become comprehensive beneath, from our point of view are undoubtedly well worth checking out[…]

 91. Title

  […]very handful of internet sites that occur to be comprehensive beneath, from our point of view are undoubtedly nicely worth checking out[…]

 92. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine some unrelated information, nonetheless genuinely worth taking a appear, whoa did 1 learn about Mid East has got extra problerms at the same time […]

 93. Title

  […]very few web sites that come about to be in depth beneath, from our point of view are undoubtedly well really worth checking out[…]

 94. Title

  […]just beneath, are numerous completely not related sites to ours, having said that, they may be certainly really worth going over[…]

 95. Title

  […]we prefer to honor numerous other online web sites on the web, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages worth checking out[…]

 96. Title

  […]very handful of sites that take place to become detailed below, from our point of view are undoubtedly properly worth checking out[…]

 97. Title

  […]just beneath, are quite a few completely not related internet sites to ours, on the other hand, they’re certainly worth going over[…]

 98. Title

  […]always a massive fan of linking to bloggers that I adore but don’t get a great deal of link adore from[…]

 99. Title

  […]just beneath, are quite a few completely not connected sites to ours, nevertheless, they are surely worth going over[…]

 100. Title

  […]check beneath, are some totally unrelated websites to ours, having said that, they’re most trustworthy sources that we use[…]

 101. Title

  […]check beneath, are some absolutely unrelated web sites to ours, having said that, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 102. Title

  […]that would be the finish of this report. Here you’ll uncover some internet sites that we believe you will appreciate, just click the hyperlinks over[…]

 103. Title

  […]please pay a visit to the sites we stick to, like this one particular, because it represents our picks from the web[…]

 104. Title

  […]we prefer to honor several other web web sites around the net, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Below are some webpages worth checking out[…]

 105. Title

  […]very few web-sites that happen to be comprehensive beneath, from our point of view are undoubtedly properly really worth checking out[…]

 106. Title

  […]check below, are some entirely unrelated internet websites to ours, nevertheless, they are most trustworthy sources that we use[…]

 107. Title

  […]please check out the sites we adhere to, such as this one particular, as it represents our picks through the web[…]

 108. Title

  […]that is the end of this article. Right here you will discover some web sites that we believe you will enjoy, just click the links over[…]

 109. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a number of unrelated information, nonetheless truly worth taking a search, whoa did a single find out about Mid East has got extra problerms too […]

 110. Title

  […]check below, are some totally unrelated internet websites to ours, on the other hand, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 111. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a couple of unrelated information, nevertheless really worth taking a appear, whoa did one understand about Mid East has got extra problerms as well […]

 112. Title

  […]although internet websites we backlink to below are considerably not related to ours, we feel they may be really really worth a go via, so have a look[…]

 113. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine some unrelated data, nevertheless seriously really worth taking a search, whoa did one learn about Mid East has got far more problerms also […]

 114. Title

  […]although web-sites we backlink to beneath are considerably not associated to ours, we feel they may be truly worth a go via, so possess a look[…]

 115. Title

  […]we prefer to honor lots of other world wide web web-sites around the web, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out[…]

 116. Title

  […]that could be the finish of this report. Here you’ll find some sites that we feel you’ll enjoy, just click the links over[…]

 117. Title

  […]the time to read or pay a visit to the content material or websites we’ve linked to beneath the[…]

 118. Title

  […]The information and facts mentioned within the article are a number of the most beneficial accessible […]

 119. Title

  […]just beneath, are a lot of completely not connected sites to ours, on the other hand, they are surely worth going over[…]

 120. Title

  […]we like to honor several other world wide web web pages around the internet, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Below are some webpages worth checking out[…]

 121. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a couple of unrelated data, nonetheless genuinely really worth taking a look, whoa did 1 learn about Mid East has got a lot more problerms too […]

 122. Title

  […]we prefer to honor a lot of other net web-sites on the internet, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages worth checking out[…]

 123. Title

  […]although web sites we backlink to beneath are considerably not connected to ours, we feel they’re in fact really worth a go by way of, so possess a look[…]

 124. Title

  […]that is the end of this report. Here you’ll locate some websites that we feel you will appreciate, just click the links over[…]

 125. Title

  […]although internet sites we backlink to below are considerably not connected to ours, we feel they’re actually worth a go via, so possess a look[…]

 126. Title

  […]that will be the finish of this write-up. Here you’ll come across some websites that we believe you will enjoy, just click the links over[…]

 127. Title

  […]Every once inside a when we select blogs that we study. Listed beneath would be the most current web-sites that we opt for […]

 128. Title

  […]that may be the end of this article. Right here you’ll come across some web pages that we assume you’ll appreciate, just click the hyperlinks over[…]

 129. Title

  […]check below, are some absolutely unrelated internet sites to ours, nonetheless, they’re most trustworthy sources that we use[…]

 130. Title

  […]we prefer to honor a lot of other world-wide-web web pages around the web, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages really worth checking out[…]

 131. Title

  […]check below, are some completely unrelated web-sites to ours, however, they’re most trustworthy sources that we use[…]

 132. Title

  […]we prefer to honor many other web internet sites on the net, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages really worth checking out[…]

 133. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a number of unrelated information, nonetheless seriously worth taking a look, whoa did a single study about Mid East has got additional problerms also […]

 134. Title

  […]please stop by the web pages we comply with, including this one particular, as it represents our picks from the web[…]

 135. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine several unrelated information, nonetheless genuinely really worth taking a appear, whoa did one learn about Mid East has got more problerms at the same time […]

 136. Title

  […]just beneath, are several absolutely not connected websites to ours, on the other hand, they are certainly really worth going over[…]

 137. Title

  […]just beneath, are various absolutely not associated web-sites to ours, nevertheless, they’re surely really worth going over[…]

 138. Title

  […]we prefer to honor a lot of other web web pages on the internet, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages really worth checking out[…]

 139. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a handful of unrelated data, nevertheless actually worth taking a search, whoa did 1 discover about Mid East has got far more problerms too […]

 140. Title

  […]here are some hyperlinks to web pages that we link to because we assume they may be worth visiting[…]

 141. Title

  […]we prefer to honor a lot of other web web pages on the net, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out[…]

 142. Title

  […]we like to honor numerous other internet web sites on the internet, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out[…]

 143. Title

  […]we like to honor many other net web-sites around the net, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages worth checking out[…]

 144. Title

  […]although web sites we backlink to below are considerably not connected to ours, we really feel they may be truly worth a go by way of, so possess a look[…]

 145. Title

  […]that is the end of this report. Right here you’ll come across some websites that we think you will value, just click the links over[…]

 146. Title

  […]Every as soon as inside a although we decide on blogs that we read. Listed below would be the most current sites that we choose […]

 147. Title

  […]here are some links to web sites that we link to for the reason that we think they may be really worth visiting[…]

 148. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine several unrelated data, nevertheless definitely really worth taking a look, whoa did 1 understand about Mid East has got more problerms also […]

 149. Title

  […]just beneath, are various totally not related internet sites to ours, even so, they are surely really worth going over[…]

 150. Title

  […]here are some links to web-sites that we link to due to the fact we feel they’re worth visiting[…]

 151. Title

  […]that is the end of this report. Here you’ll uncover some internet sites that we assume you will appreciate, just click the links over[…]

 152. Title

  […]we prefer to honor quite a few other world wide web web-sites around the web, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Below are some webpages worth checking out[…]

 153. Title

  […]although internet sites we backlink to below are considerably not associated to ours, we really feel they may be actually really worth a go by way of, so possess a look[…]

 154. Title

  […]please pay a visit to the internet sites we adhere to, which includes this one, as it represents our picks through the web[…]

 155. Title

  […]very few internet sites that transpire to be in depth beneath, from our point of view are undoubtedly very well worth checking out[…]

 156. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a couple of unrelated data, nonetheless definitely worth taking a look, whoa did a single learn about Mid East has got additional problerms also […]

 157. Title

  […]please pay a visit to the web sites we comply with, like this one particular, as it represents our picks in the web[…]

 158. Title

  […]always a massive fan of linking to bloggers that I love but really don’t get a good deal of link adore from[…]

 159. Title

  […]please take a look at the web-sites we stick to, which includes this one particular, because it represents our picks through the web[…]

 160. Title

  […]below you will discover the link to some web-sites that we consider you need to visit[…]

Comments are closed.