Ако сте сред търпеливите, бихте могли да се сдобиете с новия Xperia XZ Premium от Sony. Както се разбра след неговата премиера на Световния мобилен конгрес (MWC) обаче, устройството няма да излезе на пазара веднага, нито скоро. Все още нямаме информация дали и кога XZ Premium ще дойде в България, но Android Authority докладват, че смартфонът вече може да бъде предварително поръчан във Великобритания.

Феновете на марката там ще трябва да се простят с цели 649 британски лири (около 1449 лева), ако искат да си го купят, като поръчката може да стане от Amazon.co.uk или Clove. Към момента на писане на този материал обаче, и на двете места Sony Xperia XZ Premium не е наличен, което може да значи, че е изчерпан, или че просто не може да бъде поръчан извън границите на Великобритания.

Ако сте от щастливците там, които могат да го поръчат, знайте едно — устройтвото няма да дойде при вас веднага. И на двата онлайн магазина има информация, че XZ Premium ще пристигне в ръцете на поръчалите го на в началото на юни (1 юни за Amazon.co.uk). Това са има-няма три месеца чакане. Три месеца, през които на пазара ще излезнат както LG G6, така и Samsung Galaxy S8. Така че интересно е кой би изчакал толкова скъп смартфон, за да получи 4K резолюция на дисплея и възможност да снима видео при 960 кадъра в секунда.