Вчера на специално събитие беше представен дългоочакваният топ модел от серията Xperia X на Sony – Xperia X Performance. Устройството е най-високият клас от новата линия смартфони на компанията и е истинско произведение на изкуството. То беше представено от Димитър Малчев – търговски и маркетинг директор на Sony Mobile за България, и Стефан Хинков – старши мениджър „Продукти и услуги“ във VIVACOM.

Присъстващите на събитието успяха да се насладят на яркия 5.0″ (12.7 см.) IPS Triluminos дисплей и да изпробват впечатляващата 23 MP основна камера с предсказващ движенията хибриден автоматичен фокус. Не пропуснаха да си направят и перфектно селфи с 13MP предна камера. Най-яркото предимство на Xperia X Performance е именно новата, водеща по бързина и функционалности камера, разполагаща с най-добрите фотографски технологии на Sony. Със светкавично време за реакция, подобрен интелигентен фокус и нова, изключително адаптивна скорост на затвора, се получават по-ясни и детайлни снимки и при най-неблагоприятни условия за снимане.

Оборудван със свръхбърз процесор Snapdragon 820, Xperia X Performance предоставя цялостна производителност, която гарантира пълноценно изживяване на потребителите. Тя е подкрепена от традиционната за смартфоните на компанията издръжливост на батерията до два дни и иновативната технология за удължаване на живота й от Qnovo. Устройството поддържа и функцията за бързо зареждане на батерията.

sony-xperia-x-performance-2Топ моделът следва новата концепция на Sony за унифициран, интуитивен дизайн от висококачествени материали и изключително прецизна изработка, а потребителите могат да изберат между цветовете графитено черно и сребристо бяло.

От днес в магазините на VIVACOM, клиентите ще могат да открият Xperia X Performance на атрактивна цена. На събитието Стефан Хинков акцентира, че най-предпочитаният мобилен план за телефона е на цена от 23,99 лв. на месец и включва неограничени минути към всички оператори, 16 000 МВ на максимална скорост и 45 TV канала от TV GO.