Schematics-for-the-Sony-Xperia-P2.jpg

По-рано този месец Sony официално представи Xperia Z4, която ще се предлага само на пазара в Япония. Почти веднага след това се появиха слухове, че това не е флагманът на компанията за тази година, а него ще видим към края на следващия месец.

Днес изтече дизайна на смартфон на Sony, с името Xperia P2, който може да се окаже именно топ устройството в портфолиото на японците за 2015. Изображенията бяха публикувани в китайски уебсайт и показват по-различна визия, в сравнение с това, което сме виждали до момента при флагманите от серията Xperia.

P2 е с 5.2-инчов IPS дисплей с резолюция 1080 x 1920 пиксела. Под капака се намива 64-битов 8-ядрен процесор Snapdragon 810, 3GB RAM и 32GB вградена памет. Задната камера е 12-мегапикселова със Sony 25мм F2 G OSS (ISO 64-25600) и възможност за 4K запис на видео. Предната камера с 5.1-мегапикселов сензор. Капацитетът на батерията е 4240 mAh.

Дали това ще бъде флагманът на Sony, който ще се предлага извън Япония? Няма как да сме сигурни, докато компанията официално не обяви какви планове има. Има промени в камерата, която вече не е 20.7 мегапиксела, както е при предходните модели, но пък батерията обещава доста часове работа само с едно зареждане. Окаже ли се P2 новото предложение на Sony, то скоро онлайн със сигурност ще изтекат негови снимки.

Render Specs-for-the-device.jpg

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS