Sony_ibnlive-624x351

В неделя Sony Pictures Entertainment се опитала да наложи цензура, искайки да се спре публикуването на новини, свързани със скорошната кибер атака срещу компанията, съобщават три медийни групи.  The New York Times, The Hollywood Reporter и Variety пишат, че са получи писмо от Дейвид Бойс, адвоката, който представлява Sony, в което той настоява да се спре отразяването на информация, съдържаща документи и те незабавно да бъдат унищожени.

ВИЖ ОЩЕ: SONY ОТВРЪЩА НА ХАКЕРИТЕ С КОНТРААТАКА

“Студиото не е дало съгласие за преглед, копиране, разпространение, качване, сваляне или използването на това съдържание”, са думите на Бойс, публикувани от New York Times. Все още няма официален отговор от Sony. “При вземането на решения за това дали и как ще се използва дадена  информация, се взима предвид значимостта на новината, както и въпросът как се появила тази инфромация и кой има достъп до нея”, казва говорителка на New York Times.

Говорител на Бойс потвърдил, че той е изпратил писмо до определени медии от името на Sony, но е отказал да коментира подробно този въпрос. Изтеклите вътрешни документи и кореспонденции на компанията са ключови за бъдещето на Sony. Сред тях има данни за заплатите на служителите, маркетингови планове, финансовото състояния, контакти на бизнес партьори, както и много други. След хакерската атака бяха публикувани и расистките шеги по адрес на Барак Обама между Ейми Паскал, съпредседател на студиото, и Скот Рудин. След това Паскал публично се извини за неуместните имейли.

Все още няма официален коментар за това какво ще е бъдещето на Паскал и дали тя ще остане на своя пост. Sony призна, че хакерите са откраднали доста голяма част от данните на компанията, но липсва потвърждение точно кои документи са откраднати.

През уикенда “Пазители на мира”, групата, която твърди, че стои зад атаката, заяви, заяви че предстои публикуване на нова информация. “Ние подготвяме за вас коледен подарък. Това ще е по-голямо количество данни. И ще бъде по-интересно”.