Казуо Хирай, главен изпълнителен директор на Sony, намекна че компанията може да напусне бизнеса за смартфони през 2017 г. Определящ фактор за това решение ще бъде дали през следващата година (2016) производителят ще реализира достатъчно печалба от  подразделението за мобилни устройства.

Според Хирай има „алтернативни възможности“ за Sony, включително оттегляне от този бизнес. В САЩ Sony има дял от пазара, възлизащ на едва 1%, а в родната си страна, Япония, той е само 17.5%. Друг проблем за компанията е, че тя трудно реализира печалба от линиите от среден клас, тъй като там е притискана от китайските производители.

Новите топ модели от серията Xperia – Z5, Z5 Compact и Z5 Рremium успяха да привлекат вниманието на медиите и потребителите, особено последния, заради своя 4К дисплей, но все още не е сигурно дали те ще помогнат за стабилизирането на Sony.

1 коментар

  1. Лоша работа в такъв случей защото, ако излезнат от бизнеса със Смартфони, явно ще спрат да се поддържат и останалите им Смартфони, което не ми харесва никак!
    И силно се надявам поне със Z5Series, да излезнат в най лошия случей, ако не на печалба поне на 0-та, колкото и клиширано да звучи!

Comments are closed.