α7

  • 35мм Fullframe ExmorCMOS сензор с 24.3 ефективни мегапиксела
  • Нов процесор за обработка на изображения BIONZ X™ с изключително увеличена скорост на обработване, подобрено качество на изображенията и добро представяне при слабо осветление
  • Подобреният Fast Hybrid AF комбинира фазов автофокус, улавящ бързи кадри, с много точен контрастен автоматичен фокус
  • Подобрен широкоъгълен XGA OLED TruFinder
  • Практичен, надежден и интуитивен, с корпус от магнезиева сплав, устойчив на прах и влага и с разширени контролни функции
  • AVCHD Progressive Full HD (1920x1080 – 60p/25p) запис на видео клипове с контрол на нивото на звука и HDMI изход
  • 4K снимки и поддръжка на TRILUMINOS дисплей

 

Новият α7 от Sony предлага всички предимства на 35-милиметровия full frame сензор за изображения и възможността за смяна на обективите в едно наистина компактно тяло. α7 заснема впечатляващи снимки, присъщи досега само на големи фотоапарати от висок клас, и то без да прави компромис с качеството на изображението, комфорта при снимане, функционалностите или представянето на автоматичния фокус.

Също както новия α7R, α7 дава свобода на фотографи и кинематографи, комбинирайки впечатляваща преносимост с всички предимства на full-frame фотографията и заснемането на видео клипове като снимане с по-висока чувствителност с намалени нива на цветния шум в картината, по-широк динамичен спектър, по-плитка дълбочина на полето, която позволява впечатляващи дефокусиращи ефекти като боке, както и съвместимост с обновения набор от full-frame обективи.

С красивия си дизайн и корпус, изработен от здрава магнезиева сплав, α7 се побира комфортно в ръката на потребителя. Контролни дискове отпред и отзад, както и такъв за компенсация на експозицията, позволяват интуитивни настройки по време на кадриране през висококонтрастния XGA OLED Tru-Finder с висока резолюция или на подвижния LCD екран тип 3.0.

Full-frame сензорът, заедно с мощния нов BIONZ X процесор, позволява на α7 да снима Full HD видео с професионално качество. Потребителите ще се насладят на богати, красиво обработени видео кадри с разкошни цветове и ултра ниски нива на шум в картината, дори при слабо осветление. Подобреният Clear Image Zoom (разширено приближение) за видео заснемане позволява силно приближение без компромис в броя на пикселите. Функциите за професионално филмово заснемане включват контрол и показване на нивото на звука при запис, както и HDMI изход, който позволява преглеждането на видео клипове на външен монитор или записването им на друго устройство.

Подобреният Fast Hybrid автоматичен фокус комбинира изключително бърз автофокус с фазово разпознаване с много точен контрастен автоматичен фокус, подсилен от нов алгоритъм за пространствено откриване на обекти, за да постигне едно от най-бързото представяне на автоматичен фокус при full-frame фотоапаратите. Дори при снимане на обект, който е частично обърнат с гръб към камерата с плитка дълбочина на полето, лицето на обекта се фокусира ясно, благодарение на невероятно точната технология за разпознаване на очи, която може да фокусира дори само една зеница. Първо фазовият автофокус със 117 разположени на гъсто точки, движи обектива по гъвкав и ефективен начин, за да фокусира обекта. След това контрастният автоматичен фокус (25 точки) могновено фиксира фокуса.

Кадри с висока резолюция могат да бъдат разгледани директно на 4K телевизор, който предлага над четири пъти повече детайли от Full HD. Поддръжката на TRILUMINOS Colour доставя зашеметяваща палитра от богати, естествени цветове при гледане на филми и снимки, заснети с α7, на съвместим BRAVIA телевизор с TRILUMINOS Display.

α7 предлага безпроблемно one-touch безжично свързване чрез Wi-Fi и NFC към вашия смартфон или таблет Xperia™ или друг Android смартфон или таблет, поддържащ NFC. PlayMemories Camera Apps допълват фотографското ви изживяване с растящ набор от безплатни и платени приложения, включващи вълнуващи нови креативни ефекти, филтри, инструменти и др.

Новото приложение Multiple Exposure автоматично композира последователни експозиции, улеснявайки създаването на красиви драматични ефекти чрез набор от предварително зададени артистични теми, както и ръчни режими на смесване.

Smart Remote Control е предварително инсталиран на α7 и контролира експозицията и освобождаването на затвора от смартфона. Приложението е идеално за групови снимки със статив и автопортрети, като също така изпраща автоматично снимки на мобилното ви устройство за споделяне на мига.

Нови fullframe сменяеми Emount обективи

Потребителите разполагат с избор от пет нови full-frame E-mount обективи, за да реализират пълния снимачен потенциал на α7. Семейството на E-mount full-frame обективите включва два обектива със среден обхват на мащабиране от Sony и Carl Zeiss, два първокласни обектива с високо качество Sonnar T* и висококачествен G обектив с телефото приближение. Приспособление за закрепване на обектива от нова поколение дава на фотографите допълнителна свобода да използват отново ценната си колекция от full-frame A-mount оптика с двата фотоапарата, включително обявения наскоро SAL70200G2 70-200mm F2.8 G SSM II обектив с телефото приближение.

Все повече нови аксесоари ще бъдат налични за α7. Вертикалната ръкохватка VG-C1EM увеличава времето за снимане с две батерии NP-FW50, като в същото време предоставя на потребителя по-голям комфорт при вертикално снимане. Зарядното за батерии BC-TRW предоставя визуално LED потвърждение за статуса на зареждането. Външното гнездо за светкавица FA-CS1M може да бъде използвано като външен кабел, посредством Multi Flash Cable. Първокласният калъф LCS-ELCA, изработен от мека кожа, допълва висококачественото изживяване от работата с α7, същевременно защитавайки фотоапарата ви от драскотини и белези, причинени от носене и употреба.

Новите леки и компактни full-frame цифрови фотоапарати със сменяеми обективи α7R от Sony ще са в продажба от средата на Ноември.

Ключови характеристики

 

α7

Съвместимост на обектива

Sony E-mount обективи

Сензор Тип

35mm full frame (35.8×23.9mm), Exmor CMOS сензор

Брой пиксели (ефективни)

Приблизително 24.3 мегапиксела

Снимки Формат на заснемане JPEG (DCF Ver. 2.0, Exif Ver.2.3, MPF Baseline compliant), RAW (Sony ARW 2.3 формат)
Видео Формат на заснемане

AVCHD формат Ver. 2.0 съвместимост/ MP4

Карта памет

Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick XC-HG Duo, SD memory card, SDHC memory card (UHS-I compliant), SDXC memory card (UHS-I compliant)

Система за фокусиране Тип

Fast Hybrid AF
(фазов АФ/

контрастен АФ)

Фокусни точки 35mm full frame: 117 точки (фазов АФ / 25 точки (контрастен АФ)
Контрол на експозицията Тип измерване

1200-зонно оценъчно мерене

Настройка за чувствителност по ISO (Препоръчителен индекс на експозицията)

Снимки: ISO 100-25600 еквивалент (1/3 EV step), (ISO стойностите от ISO 50 нагоре могат да бъдат определени като разширен ISO диапазон),
AUTO (ISO 100-6400, възможност за избор на по-ниска или по-висока граница )
Видео: ISO 200-25600 еквивалент (1/3 EV step) / AUTO (ISO 200-6400 еквивалент)

Визьор Тип

1.3 см (0.5-type) електронен визьор (цветен)

Брой точки

2,359,296 точки

Покритие на полето

100%

Увеличение

приблизително. 0.71x (с 50mm lens at infinity, -1m-1) диоптър

LCD екран Тип

7.5cm (3.0-type) type TFT

Брой точки

921,600 dots

Променлив ъгъл

Нагоре приблизително 90 градуса, надолу приблизително 45 градуса

Wi-Fi Преглед на смартфон

Да

Изпращане на компютър

Да

Гледане на телевизор

Да

NFC

Да (NFC Forum Type 3 Tag съвместим,

One-touch дистанционно управление, One-touch споделяне)

PlayMemories Camera Apps

Да

Звук Микрофон

Вградени стерео микрофони или ECM-CG50/ XLR-K1M (продават се отделно)

Говорител

Вграден, моно

Вход за слушалки

Да (3.5 мм стерео мини жак)

Размери (без издатините)

Приблизително 126.9мм x 94.4мм x 48.2мм

Тегло

Приблизително. 416гр. (само тялото)

Приблизително 474гр. (с батерия и включен Memory Stick PRO Duo)