Xperia Eye е концептуална визия за ултра компактна, носима, широкоъгълна камера с удобна възможност да бъде лесно прикрепена към облеклото или да се носи около врата. Тя е резултат от вграждането на популярните технологии на Sony за цифрови изображения и за наблюдение и предусещане в най-малкия съществуващ форм фактор и разполага с 360-градусова сферична леща за естествен ъгъл на виждане. Интелигентната технология на затвора ще използва лицево и гласово разпознаване, за да улавя изображения и да дава истинско удоволствие от заснемането на моментите от живота, без да е необходимо потребителят да мисли за технологията.

Концепцията Xperia Projector ще предложи естествена и интерактивна интерфейс проекция върху всяка гладка повърхност, за да обогати, развие и стимулира креативната комуникация между всички в семейството. Ще реагира на докосване, глас и жестове на принципа, по който се управлява екрана на смартфона.

Xperia Agent е концепция за личен асистент, управляван с глас и жестове, който подобрява всекидневието, като предоставя полезна информация, помощ в комуникацията и управление на домакинските уреди. Тя използва гласовите технологии на Sony и ще отговаря на редица команди. Разполага с вградена камера и дисплей за проекция на съдържание върху повърхности.