xperia z4

Мобилното подразделение на Sony не е едно от най-печелившите, което доведе до спекулации, че комапнията ще го продаде. Феновете могат да си отдъхнат, защото добрата новаина е, че производителят няма планове да се оттегли от пазара за смартфони.

Sony дори очаква да продаде 38 милиона устройства за фискалната 2015 г., която за Япония започва от април 2015 и свършва през март 2016 г., съобщава DiGiTimes. За сравнение, през миналата година бяха купени 39.2 милиона бройки, така че компанията очевидно е наясно, че през следващите месеца ще се реализират по-малко продажби. Причината за това е, че Sony все още е в процес на промяна, измествайки фокуса от устройства от среден клас към повече хай-енд такива. До момента тя беше основно насочена в посока бюджетни към среден клас.

Според информация на DiGiTimes Sony също така работи по 6-инчов фаблет, който може да се яви наследник на Xperia Z Ultra. От началото на тази година компанията представи 4 нови устройства – Xperia E4, Xperia E4g, Xperia M4 Aqua и Xperia Z4 Tablet, a очакваме и обявяването на флагмана Xperia Z4.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS