По-рано тази година започна да се спекулира, че Sony ще се оттегли от бизнеса за смартфони. Тогава в интервю за Arabian Business Хироки Тотоки, главният изпълнителен директор и президент на Sony Mobile, опроверга всички слухове, заявявайки: „ние никога няма да продадем или да излезем от сегашния бизнес с мобилни устройства“.

Миналата седмица Казуо Хирай, главен изпълнителен директор на Sony, намекна че компанията може да напусне бизнеса за смартфони през 2017 г. Определящ фактор за това решение ще бъде дали през 2016 г. производителят ще реализира достатъчно печалба от подразделението за мобилни устройства.

Сега Джонатан Лин, генерален мениджър на Sony Mobile за Тайван, официално опроверга слуховете за излизането на компанията от този бизнес, като също така разкрива част бъдещите планове на производителя.

„Напротив, Sony Mobile ще предлага телефони с по-добри екрани, подобрени камера и ще бъдат енергийно ефективни, за да подобрят потребителското изживяване“, коментира Лин на пресконференция за пускането на Xperia Z5 Premium в Тайван.