sony-closed

Лошите новини за Sony продължават. По-рано тази седмица Reuters публикува информация, че компанията е отоврена за опции за продажба на своите губещи подразделения, в това число и тези за мобилни устройства и телевизори. Днес Sony в официално изявление обяви, че ще затвори всичките си 14 магазина на територията на Канада.

ВИЖ ОЩЕ: 10 OT НАЙ-ДОБРИТЕ ЕКВИЛАЙЗЕРИ ЗА ANDROID

Това ще се случи през следващите два месеца и ще доведе до загубата на приблизително 90 работни места, каза говорител на Sony пред CBС News. Sony Canada отказва да коментира какви са причините за действията на компанията. Онлайн магазина ще продължи своята работа, a продукти могат да се закупят и от други търговци. През следващите седмици врати ще затворят три магазина в Алберта, три във Ванкувър, пет в Торонто и по един в Отава, Монреал и Квебек.

Sony беше лидер в потребителската електроника, но напоследък бъдещето на компанията изглежда неясно. Затварянето на магазинте в Канада само показва, че производителят взема драстични решение в отговр на загубите, които отчита. Какво ще последва?