kitkat

kitkat sony

Миналия месец Sony обнови продуктовите страници на някои от своите устройства с информацията, че през май ще получат Android 4.4 KitKat.

Изглежда японският гигант спази обещанието си, защото актуализацията за Xperia Z, ZL , ZR и Xperia Tablet Z вече започна. Ъпдейтът ще бъде достъпен първоначално за избрани пазари, като няма конкретна информация за това кои ще са те, а за останалите той ще е факт в следващите дни.

Актуализацията носи редица подобрения в производителността и потребителския интерфейс, включително нови икони в статус бара, подобрени възможности за съобщения и др. Според изявлението на Sony лентата за състоянието и бързите настройки са по-адаптивни, добавена е нова стартова анимация и живи тапети.

Подобрения има и при всички вградени приложения на Sony за съобщения, електронна поща, режима за издръжливост, умната социална камера и Walkman. Освен споменатите по-горе Xperia Z, ZL , ZR и Xperia Tablet Z, компанията ще актуализира през юли и Xperia T2 Ultra , Xperia E1 и Xperia M2.