Тези от вас, които работят нон-стоп на компютър ще знаят колко е досадно, че във всяка една програма клавишните комбинации са различни и заедно просто объркват ползвателя. Един нов стартъп с името Sonder Design смята да промени това и не само – те са разработили клавиатура, чиито бутони са с e-ink мастило и могат да променят както облика си, така и функционалността.

Искам просто да попитам, как никой не се е сетил за това до сега? Всъщност e-ink клавиатура вече съществува – нарича се Optimus Popularis и е на цена от скромните 1500 долара. Клавиатурата Sonder обаче е много по-достъпна. Можете да я поръчате предварително за 199, като пазарната ѝ цена се предполага че ще е около 350 долара. Срещу тази сума ще получите възможността да променяте облика на клавишите ѝ според вашите нужди и удобства – тя поддържа DVORAK разположение на бутоните, подредба на всякакви езици, включително японски и китайски, както и може да работи с PC и Mac. Също така може да бъде свързана чрез Bluetooth към всякакви таблети и смартфони. Какво по-хубаво?

За финал, всичките настройки на джаджата ще могат да се запазват в облака. Ако ви е нужна някаква подредба, която нямате, просто ще можете да потърсите в публичните библиотеки на други потребители. Да му се невиди – можете дори да смените бутоните на Sonder от букви с икони според настройките на някоя игра.

Sonder Design още работят по клавиатурата, но скоро тя ще е на пазара – към края на годината компанията смята да стартира Kickstarter кампания, с която да събере средства за финализиране на проекта. Определено се оглеждайте.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS