YouTube каналът на момчетата от The Slow Mo Guys е пълен с цял куп интересни видеа, които както подсказва името, показват обикновени неща от всекидневието ни на забавен кадър. Някои от тях включват отваряне на еърбег, боя, която подскача върху колона и други. Един от най-забележителните клипове в случая е изстрелването на куршум под вода, като видеото е забавено 1000 пъти.

Чакайте малко – стрелят с пистолет под вода? Пистолетът не гърми ли когато стреля? Как е възможно това да се случи, когато е мокър? Спокойно – барутът е затворен изцяло вътре в гилзата на патрона. Единственият начин да се намокри е, ако стреляте с мускет. Когато пистолетът стреля, ударникът се удря в задната част на гилзата, запалва барута и проектилът (или по-разбираемо казано куршум) се изстрелва. Докато целият патрон е непокътнат, няма как водата да попречи на стрелбата. Но разбира се, мокренето на оръжието не е добре за неговата поддръжка.

Когато куршумът се изстреля водата бива изместена от пътя му. Импулсът, създаден при изместването на водата, позволява на газът от запалването да се разшири повече от обикновено. Когато газът изстине и импулсът на водата намалее, налягането на същата тази вода свива въздушния балон.
Разбира се, съпротивлението на водата намалява скоростта на куршума драматично много, така че той ще измине само няколко метра. Въпреки това обаче съм длъжен да предупредя хората, които притежават огнестрелно оръжие и басейн (а и не само тях), да не опитват това вкъщи. Звучи банално, но човек може сериозно да се нарани.

А сега включете видеото на цял екран, за да се насладите на това, което следва: