Skype-Translator

По-рано тази година Microsoft разкри детайли за новата функция Skype Тranslator, която е проектирана така, че да даде възможност на потребителите да общуват помежду си на различни езици в реално време. Компанията планира да я пусне преди края на 2014 г., но тази седмиця тя предостави на потребителите превю на Skype Translator за Windows 8.1, за да могат да видят технологията в действие.

ВИЖ ОЩЕ: Google пусна Gmail 5.0 за Android и iOS устройствата

Демонстранция на това как работи Skype Translator (видеото по-долу) е записана на WPC 2014 и показва разговор между двама души, говорещи на различен език, в реално време. Към момента са налични 45 езика. Microsoft обяснява как точно работи софтуерът: „Просто създайте видео или гласово повикване в Skype с някой, който говори на друг език и започнете разговора. Това, което вие казвате ще се преведе на неговия език в реално време, а това което събеседникът ви казва, ще бъде преведо обратно на вашия език.“

„Skype Translator e чисто нова функция от Skype, която все още се учи и подобрява начина, по който превежда разговорите. Като такава, тя ще има някои груби грешки, но колкото повече разговори превежда, толкова по-добра ще става. Skype Translator първоначално ще бъде налична само за компютри и таблети с Windows 8.1. В началото ще поддържа само няколко езика.“, казват още от Microsoft.